Opnieuw Derby Day in de Alblasserwaard
Opnieuw Derby Day in de Alblasserwaard regio-voetbal.nl

Opnieuw Derby Day in de Alblasserwaard

Nieuws 16 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Je hebt van die dagen... Zaterdag 12 september is er weer zo één. Net als in de openingsronde staat er in de Alblasserwaard een aantal interessante derby's op de rol, waaronder VVAC-De Alblas en Peursum-Schelluinen.

Topklasser SteDoCo gaat in en tegen Katwijk op zoek naar de eerste punten. Opnieuw geen gemakkelijke opgave, maar de ploeg uit Hoornaar laat de moed niet zakken. Een puntje zou al een mooie opsteker zijn.

Eersteklasser Nieuw-Lekkerland ontvangt SHO, dat opende met een imponerende 9-0 overwinning op Rijsoord. Dat Lekkerland gewaarschuwd is, is dus een understatement.

2F
SV Meerkerk kon het tegen Almkerk niet bolwerken, maar dat is geen schande. De opponent van zaterdag, Leerdam Sport'55, kwam nog niet in actie. Feit is dat Meerkerk en Leerdam Sport er over het algemeen onderhoudende onderlinge ontmoetingen van maken. Dat belooft dus wat. De Zwerver lijkt zich bij Almkerk niet zoveel illusies te hoeven maken. Nivo Sparta kwakkelt en dus liggen er wellicht mogelijkheden voor Alblasserdam. GJS wil de puike start een vervolg geven tegen SC Amstelwijck en stadgenoot Unitas hoopt tegen debutant Wilhelmina'26 van de nul af te komen.

Tricht-Hardinxveld gaat vanwege het overlijden van Hardinxveld-bestuurslid Piet van Loon niet door.

In de westelijke 2e klasse treft Papendrecht Bolnes, dat nog puntloos is.

3C
In 3C kunnen de liefhebbers van streekderby's hun hart zaterdag ophalen. VVAC en De Alblas spelen de Molenwaardderby (voorheen Graafstroomderby). Van De Alblas wordt dit seizoen veel verwacht, terwijl het jonge VVAC vorige week verraste met prima spel. Het leverde alleen geen punten op. Genoeg ingrediënten voor een leuke wedstrijd op De Put.

De laatste geldt ook voor Ameide-Streefkerk. Beide ploegen kenden een uitstekende voorbereiding. Ameide kaapte vorige week een puntje mee bij titelkandidaat Wieldrecht, terwijl Streefkerk het net niet kon bolwerken tegen Drechtstreek. De met 6-1 gewonnen midweekse bekerwedstrijd tegen Dubbeldam zon. was weer een opsteker, dus Streefkerk zal zich zeker niet kansloos wanen op Meihoven.

ASV Arkel en Groot-Ammers treffen elkaar op Schoonzigt. Arkel was vorig seizoen thuis bijna niet te kloppen en zal de ongelukkige nederlaag bij De Alblas willen rechtzetten. Maar Groot-Ammers laat niet over zich lopen, bleek tegen Focus'07. Een 0-2 achterstand werd nog opgehaald, met kansen op meer.

Het Plein vormde vorig seizoen een haast onneembare veste, maar ondanks die wetenschap moet HSSC'61 tegen Wieldrecht vol aan de bak. De heerlijke start is een ruggensteun voor de Heicoppers. Drechtstreek ontvangt Heukelum, een duel tussen twee ploegen die in 3C hoog worden ingeschat.

4C
Als je het dan toch over derby's hebt: in Giessenburg spelen de buurclubs Peursum en Schelluinen tegen elkaar. Ze lonken allebei naar de 3e klasse, dus -hoewel nog vroeg in het seizoen- plakken wij er het predikaat 'topper' op. SV Noordeloos is de eerste koploper in 4C en wie weet kan het die status ook na het thuisduel tegen Brakel handhaven. Lekvogels wil het thuispubliek een overwinning op Well cadeau doen en Raptim zal het niet makkelijk krijgen in en tegen Vuren.

Zondag
Unitas zon. begon met een uitglijder en daar was niet op gerekend op Molenvliet. Het uitduel tegen Longa staat in het teken van eerherstel. Longa opende met een 1-1 gelijkspel tegen Uno Animo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden