WNC tegen Roda Boys op jacht naar eerherstel
WNC tegen Roda Boys op jacht naar eerherstel regio-voetbal.nl

WNC tegen Roda Boys op jacht naar eerherstel

Nieuws 33 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Door de afgelastingen beginnen enkele clubs uit de regio Leerdam pas komend weekend aan de competitie. LRC en WNC speelden afgelopen weekend al wel en jagen na ruime nederlagen op eerherstel.

WNC doet dat in Waardenburg tegen streekgenoot Roda Boys. De ploeg van trainer Cor Prein verloor bij de seizoensopening ruim van Geinoord. Ook Roda Boys kende op zijn zachtst gezegd geen vlekkeloze ouverture. De Aalstenaren verloren op eigen veld met liefst 1-4 van het gepromoveerde GDC. Voor beide ploegen dus kans op revanche.

Een klasse hoger begon LRC zijn seizoen in de hoofdklasse A eveneens beroerd. Een 0-5 nederlaag tegen Swift was niet waar Marcel van Steenis op gehoopt had. Op bezoek bij Huizen zal het echter geen eenvoudige opgave zijn om met de punten huiswaarts te keren. 

Spannende potjes
In 2F trapt Leerdam Sport zijn seizoen af met een thuiswedstrijd tegen SV Meerkerk. De Leerdammers kwamen afgelopen weekend niet in actie. Meerkerk speelde al wel. Het verloor met 1-3 van het uit de eerste klasse gedegradeerde Almkerk. Ontmoetingen tussen Leerdam Sport en Meerkerk leveren de laatste jaren altijd spannende potjes op. @RVoetbal is erbij.

Tricht-Hardinxveld gaat vanwege het overlijden van Hardinxveld-bestuurslid Piet van Loon niet door.

HSSC’61 kende een heerlijke competitiestart. Bij Asperen won de promovendus met liefst 1-4. Tegen Wieldrecht zal het waarschijnlijk een stuk moeilijker gaan, maar HSSC verloor in competitieverband al lange tijd niet meer op het eigen sportpark Het Plein. Asperen staat voor de pittige opgave de kater weg te spoelen bij Brederodes. De gedoodverfde titelfavoriet uit Vianen zal hier echter niet aan willen meewerken.

Groei
Heukelum kwam in dezelfde 3e klasse C nog niet in actie en moet zaterdag op bezoek bij Drechtstreek. Vorig seizoen wist Heukelum in uitwedstrijden veel minder te imponeren dan op eigen veld. De ploeg van Arjan de Vries mag laten zien of het daarin gegroeid is. SC Everstein begon prima met een overigens moeizame zege op VVAC. Zaterdag staat de streekderby tegen Focus’07 op de rol, die voor het eerst in competitieverband afgewerkt wordt.

In de ‘Brabantse’ 3e klasse D opent ASH het seizoen in Gorinchem tegen SVW. De bekercampagne verliep moeizaam in Hellouw en de eerste speelronde kwam de ploeg niet in actie. SVW verloor bij Sparta’30, maar vecht dat resultaat aan wegens de ‘spelerspasaffaire’.

Titelkandidaten
In de 4e klasse C speelde ook Vuren dit seizoen nog niet. Het krijgt bezoek van Raptim dat wat goed te maken heeft na de thuisnederlaag tegen Noordeloos. Herovina en SVS’65 kwamen allebei niet verder dan een gelijkspel tegen respectievelijk TEC en Lekvogels. Voor beide ploeg dus de kans op hun eerste zege. Ook Haaften pakte afgelopen zaterdag één punt. Na MVV’58 moet het nu tegen TEC opnieuw tegen een sterk geachte tegenstander. Omdat ook Haaften op het lijstje titelkandidaten staat, kan het op het Elzenbos wel eens een leuke wedstrijd worden. MVV’58 moet bij Kerkwijk kunnen winnen.

In de zondagse 4e klasse F ging Rhelico onderuit bij Theole. Toch was trainer Ferry van de Wal niet ontevreden. Zondag staat er opnieuw een wedstrijd tegen een titelkandidaat op het programma. SCR komt in Rumpt op bezoek. Beesd deelde de punten met FC Engelen en gaat nu op bezoek bij BZS dat met een 6-0 overwinning bij Buren pijlsnel uit de startblokken schoot. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden