Andy van Vugt: 'Het lieve moet er nog een beetje af'
Andy van Vugt: 'Het lieve moet er nog een beetje af' regio-voetbal.nl

Andy van Vugt: 'Het lieve moet er nog een beetje af'

Nieuws 19 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND – Diverse regioclubs probeerden streektopscorer Andy van Vugt het voorbije voorjaar te strikken als hun nieuwe spits. De Zwerver, Alblasserdam en Unitas hadden echter het nakijken. Van Vugt (25)  koos voor Nieuw-Lekkerland.

En daar begint 'ie, ondanks zijn 41 ‘Streefkerkse’ doelpunten van het voorbije seizoen, allerminst als gearriveerde goalgetter.

“Lijkt me ook logisch”, glimlacht de autotechnicus. “Ik kom van een vierdeklasser naar een eersteklasser en dat is toch een behoorlijk niveauverschil. Ik weet in ieder geval al zeker dat ik er bij Nieuw-Lekkerland deze competitie geen 41 in ga knallen. Eerlijk gezegd houd ik me daar ook niet mee bezig. Het belangrijkste is dat ik me het niveau eigen maak. De eerste weken stonden dan ook in het teken van gewenning. Aan mijn nieuwe omgeving, aan de selectie, aan de trainer. Ik denk dat ik hier de komende tijd heel veel ga leren en hoop dat ik zo snel mogelijk een factor kan zijn in het elftal."

Goede sfeer
"Ik zal aan mijn medespelers moeten wennen en zij aan mij. Dat proces is nu in volle gang. Zij ontdekken hoe ik graag aangespeeld word en ik kom er achter wat ik van mijn teamgenoten mag verwachten. Ik ben een spits die de ruimte nodig heeft, het gevaarlijkst is als 'ie met een steekpass gelanceerd wordt. Bij Streefkerk speelde ik in een 4-4-2 systeem, Lekkerland speelt 4-3-3. Ik zal me moeten aanpassen en net zo ‘los’ moeten gaan voetballen als de voorbije seizoenen met Streefkerk. Het ‘lieve’ moet er nog een beetje af. Dat is een boeiend proces, absoluut. Eén ding staat nu al vast: ik voel me thuis bij mijn nieuwe club. Wat dat betreft zijn er geen verschillen met Streefkerk. De sfeer is goed en vertrouwd.”

Vanzelfsprekend
Voor Andy van Vugt was de keuze voor Nieuw-Lekkerland een ‘vanzelfsprekende’. “Ik kende de vereniging natuurlijk al als ‘buurclub’ van Streefkerk. Ook het feit dat Lekkerland in de top van de eerste klasse speelt en potentie heeft om nog hoger te reiken, sprak me aan. Ook De Zwerver, Alblasserdam en Unitas-zondag wilden me graag hebben. Best vleiend, maar ik had er minder gevoel bij dan bij Nieuw-Lekkerland.” 

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden