Marc Kruiper (Schoonhoven) maakt flinke stappen
Marc Kruiper (Schoonhoven) maakt flinke stappen regio-voetbal.nl

Marc Kruiper (Schoonhoven) maakt flinke stappen

Nieuws 93 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Marc Kruiper (24) heeft een prima seizoen bij Schoonhoven achter de rug en lijkt rijp voor een overstap naar een eersteklasser of hoofdklasser.

De 1.99 meter lange centrumverdediger weerstond echter een verzoek van VVIJ (IJsselstein) en hoorde niets meer van -derdeklasser- Brederodes (Vianen). Hij ligt er niet wakker van. ,,Ik had nog niet zo'n aandrang om te verkassen. Als ik weer een goed seizoen draai, wordt het misschien anders. Ik ben op zich niet tegen een overgang naar een sterke amateurclub, maar bij Schoonhoven voetbal ik met veel vrienden. Dat is bovendien prima te combineren met mijn studie.”

Kruiper heeft zijn hbo-opleiding bestuurswetenschappen afgerond en volgt nu een minor sport & pedagogiek. Daarmee zou een boterham kunnen verdienen als manager of beleidsmedewerker sportzaken bij een gemeente. ,,Er zijn genoeg banen te vinden in deze branche. Ik zie wel.”

Rots in de branding
Vooralsnog hoopt hij op een minstens zo succesvol seizoen als in Zuid I. Hoewel Schoonhoven met de titel in zicht krakend en piepend tot stilstand kwam, was Marc Kruiper in de competitie en het kortstondig vervolg een rots in de branding. De jonge verdediger heeft duidelijk stappen gemaakt onder trainer Wim Eilander. Dat geeft hij grif toe.

,,Eilander heeft me vooral gewezen op mijn positie in balbezit. Ik schakel mezelf nu sneller in. Daarnaast heb ik reeds enige ervaring met het spelen in een eerste elftal, want dit is mijn vierde seizoen in de hoofdmacht. Je krijgt vanzelf meer inzicht.”

Lastiger
Kruiper heeft geen idee van de kracht van de tegenstanders uit de 'Rotterdamse' derde klasse. ,,Ik denk dat het lastiger wordt dan afgelopen seizoen. We zijn enkele routiniers kwijt en het aantal blessures is toegenomen. Willem-Paul van der Heijden tobt met z'n lies en Mart Zwijnenburg moet stoppen. Dat is heel jammer.”

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33