Toxopeus: 'Zonder wij-gevoel is presteren onmogelijk'
Toxopeus: 'Zonder wij-gevoel is presteren onmogelijk' regio-voetbal.nl

Toxopeus: 'Zonder wij-gevoel is presteren onmogelijk'

Nieuws 14 keer gelezen

VIANEN – David Toxopeus treedt na de komende competitie toe tot een klein maar illuster rijtje. Na Ton van Burik en Taki Boufidis is hij de vijfde hoofdtrainer/coach van de zondagselectie van Brederodes die dan kan bogen op een status van vijf dienstjaren.

In de voorgaande seizoenen heeft Toxopeus telkens stappen gemaakt met zijn spelersgroep. Van een bescheiden vierdeklasser stuwde hij zijn elftal op tot een tweede plaats in de derde klasse, iets dat in de historie van Brederodes niet eerder is voorgekomen.

Niet zaligmakend
“Als we het laatste seizoen willen overtreffen, moeten we kampioen worden of via de nacompetitie promoveren”, merkt ‘Tox’ op. “En dat wordt heel moeilijk. Het zal best een leuk seizoen worden, maar dat is niet zaligmakend als je in de middenmoot eindigt. We zitten met het feit dat, naast keeper Patrick Brouwer, vrijwel onze complete defensie weg is: Frank van Geffen, Roy Bakker, Robin Stroo en Jonathan Yeboa. Mannen met ervaring, goed op elkaar ingespeeld en stuk voor stuk pure verdedigers. Tjerk Heestermans  (VVIJ) en Martijn de Lange (Woerden) gaan samen centraal achterin spelen, maar ik ben er nog niet uit wie op de vleugels gaan voetballen. En voorin kan ik voorlopig geen beroep doen op Adil Ahabad (kijkoperatie) en Rick en Tommy van Leijenhorst”.

Veel potentie
Belangrijkste aspecten van de voorbereiding zijn voor David Toxopeus niet de resultaten, maar fit worden en het verbeteren van de speelwijze. “Brederodes heeft een talentvolle groep met veel potentie, maar er staat nog geen team. Een aantal spelers is te veel met zichzelf bezig. Het wij-gevoel is er nog niet en dat is noodzakelijk om te kunnen presteren. De technische staf moet daar flink mee aan de slag. Eerst maar eens aan elke wedstrijd beginnen met het doel om samen keihard te werken en voor drie punten te gaan”.

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden