Meteen veel derby's in de Alblasserwaard
Meteen veel derby's in de Alblasserwaard regio-voetbal.nl

Meteen veel derby's in de Alblasserwaard

Nieuws 53 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Zaterdag 5 september zal rood omcirkeld in menig agenda staan. De amateurvoetbalcompetitie gaat weer van start. Met in de Alblasserwaard meteen op de eerste speeldag al de nodige derby's.

De Topklasse is al toe aan de derde speelronde. Voor SteDoCo een bijzondere, want titelverdediger Kozakken Boys komt naar Hoornaar. Een prachtig affiche. Of de punten aan de Groeneweg blijven, valt te betwijfelen. Kozakken Boys is zwaar favoriet, maar daar staat tegenover dat de thuisploeg onbevangen aan deze derby kan beginnen. Zie ook de voorbeschouwing in Regio-Voetbal Report.

Eersteklasser Nieuw-Lekkerland begint met een uitbeurt tegen promovendus Zuidland.

Eerste klap een daalder waard?
In 2F krijgt SV Meerkerk het Almkerk van oud-Meerkerktrainer John Vink op bezoek. Ook al zo'n wedstrijd om naar uit te kijken. Regio-Voetbal Report blikte alvast vooruit.

Hardinxveld heeft na het vertrek van onder anderen spelmaker Joran Schröder moeten inleveren en zal het thuisduel tegen GRC 14 zien als een testcase. GJS beleefde een wisselvallige voorbereiding, maar is volgens trainer Cees Lagendijk klaar voor de competitiestart. Tegenstander Nivo Sparta kon in augustus ook niet overtuigen, maar geldt niettemin als één van de favorieten in 2F. De nieuwe Altena-trainer Richard van Gils krijgt met Unitas zijn oude ploeg op bezoek. Unitas kent tegenslag en dus liggen er zeker mogelijkheden voor de gepromoveerde Nieuwendijkers.

De Zwerver-Alblasserdam is een derby van het zuiverste soort. De Kinderdijkers zouden het wel eens moeilijk kunnen krijgen dit seizoen, maar wie weet is de eerste klap op De Schans een daalder waard.

In de westelijke 2e klasse begint Papendrecht met een thuiswedstrijd tegen Piershil.

3C
Streefkerk-Drechtstreek is één van de interessante ontmoetingen in 3C. De promovendus tegen de degradant. Streefkerk heeft een talentvolle groep, die naar verwachting allerminst het lelijke eendje van 3C gaat worden. De ploeg van Maarten van Gastelen zou wat ons betreft zelfs wel eens één van de verrassingen kunnen worden. De start is pittig, want een club als Drechtstreek speelt in de 3e klasse onder haar stand.

De Alblas en ASV Arkel lijken beide aan kwaliteit gewonnen te hebben en dus zullen de supporters op Souburgh benieuwd zijn naar de krachtsverhoudingen. HSSC'61 zal zich bij Asperen zeker niet kansloos achten en Groot-Ammers is er veel aan gelegen winnend te starten tegen het gepromoveerde Focus'07. Afgaande op vorig seizoen zal het krachtsverschil tussen -het verder verjongde- VVAC en SC Everstein niet groot zijn. Ameide beleefde een prima voorbereiding, maar kan in Dordrecht wel meteen de borst natmaken als het gedegradeerde Wieldrecht opdoemt als tegenstander.

Niet onderschatten
In 4C doet Schelluinen er verstandig aan Vuren niet te onderschatten. Peursum moet drie punten kunnen meebrengen uit Brakel. Ook SV Noordeloos en Lekvogels spelen uit, tegen respectievelijk Raptim en SVS'65.

Bij Unitas (zon) zijn de verwachtingen hooggespannen. Gorinchem rekent erop dat de punten bij de kick-off tegen VOAB op Molenvliet zullen blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 5 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 5 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 9 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 11 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' gisteren
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00