Drechtstreek wil met ‘voetbal’ overwinnen
Drechtstreek wil met ‘voetbal’ overwinnen regio-voetbal.nl

Drechtstreek wil met ‘voetbal’ overwinnen

Nieuws 10 keer gelezen

PAPENDRECHT - Peter van de Merwe mag je gerust tot de inboedel rekenen bij vv Drechtstreek. De rechterspits gaat beginnen aan zijn tiende seizoen in het eerste elftal.

Dat gaat gebeuren in de derde klasse. Een gevolg van twee degradaties in even zo vele jaren. “We komen nu terecht in ‘een andere wereld’”, weet Van de Merwe (27) uit ervaring. “De scheenbeschermers kunnen extra stevig worden vastgezet, want het wordt buffelen geblazen. Op dit niveau kom je vooral veel ploegen tegen die het van hard werken moeten hebben. Het is aan ons om daar voetbal tegenover te zetten. Dat zal wel moeten ook, want we hebben een jong team zonder al teveel body.”

Onenigheid
De voorbije competitie had Drechtstreek vooral veel moeite om te scoren. Na het vertrek van spits Chris Koremans - hij en zijn broer gingen na een meningsverschil met de technische leiding in het tweede elftal voetballen en zijn inmiddels overgestapt naar De Alblas-  moest Rick Sieses het als diepste spits gaan proberen. Dat werd geen succes. Ook Peter van de Merwe slaagde er nauwelijks in te scoren.

“Maar dat was niet het enige probleem”, stelt de aanvaller. “We misten na het afscheid van routiniers als Leon van Dalen en Jeroen Koppelaar en een wat minder seizoen van Martijn de Jong een stuk ervaring in ons team. Daarnaast hadden we te maken met wat onenigheid tussen sommige spelers en de trainer en pakten we te weinig punten. We hebben nog lang gestreden om lijfsbehoud, maar op een gegeven moment was de pijp leeg.

Promotie als insteek
Op sportpark Oostpolder moet men nog maar afwachten of de productiviteitsproblemen in het nieuwe voetbalseizoen naar de vergetelheid kunnen worden gespeeld. “Toch denk ik dat we bovenin onze afdeling kunnen meedraaien”, zegt Van de Merwe. Ïn één jaar terug naar de tweede klasse? Misschien is dat net iets te ambitieus gesteld, maar we gaan het in ieder geval proberen. Dat is onze insteek.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 30 minuten geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 2 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 5 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 5 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 5 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 14 uur geleden