Stef Elings heeft vertrouwen in Benschop
Stef Elings heeft vertrouwen in Benschop regio-voetbal.nl

Stef Elings heeft vertrouwen in Benschop

Algemeen 8 keer gelezen

BENSCHOP - De 18-jarige Stef Elings is een van de jonge talenten van Benschop, dat na de degradatie van vorig seizoen met de hoofdmacht bovenin wil meedraaien in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Pabostudent Stef Elings mocht begin dit jaar al regelmatig opdraven in de hoofdmacht, die alles in het werk stelde om als eersteklasser zich te handhaven. ,,Dat was nog bijna gelukt ook,” vertelt middenvelder Elings spontaan.

,,Jammer voor degenen die afscheid namen. Nu beginnen we met veel jonge spelers, zoals Mike Vergouw (17), Patrick Maton (19) en Jurgen Ruitenbeek (19) fris aan een nieuw seizoen. De as is met doelman Kevin van Beuningen, Andy van Vliet en Melvin Klomp gelukkig intact gebleven. Niels de Jong en David Verweij zullen voorin voor de goals moeten zorgen. De nieuwe trainer Frenk van der Kleij zal best een sterk team kunnen samenstellen. Ik hoop dat ik erbij ben.”

Sneller
Op zijn zestiende trainde Stef Elings al mee met het eerste en speelde nauwelijks wedstrijden als A-junior. ,,Het was best een grote stap naar de senioren, maar ik ben goed opgevangen,” vervolgt Elings, die nu wederom moet knokken voor een basisplaats.

,,Alles ging een paar stappen sneller. Een fout werd meedogenloos afgestraft. Ik denk dat we dit seizoen meer tot aanvallen toekomen. De bal het werk laten doen is het motto van de trainer. Mijn taak is een eindpass afleveren aan onze aanvallers. Zelf krijg ik niet zoveel kansen om te scoren. Het lukte mij tot nu toe alleen in oefenwedstrijden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden