Van Steenis: 'Alles is erop gericht om van Swift te winnen'
Van Steenis: 'Alles is erop gericht om van Swift te winnen' regio-voetbal.nl

Van Steenis: 'Alles is erop gericht om van Swift te winnen'

Nieuws 35 keer gelezen

LEERDAM - Voor LRC- trainer Marcel van Steenis was de volledige voorbereiding afgestemd op de openingswedstrijd tegen het Amsterdamse Swift. Een club vol historie die inmiddels 105 jaar bestaat. De enige club nog die haar sportcomplex in het hart van de stad heeft, nabij het Olympisch Stadion. “Een uitstekend team”, weet Van Steenis, die de ploeg onlangs aan het werk zag. “Ik schrok van hun rendement uit kansen, maar wij kunnen ze ook pijn gaan doen. Ik vind dat wij de openingswedstrijd moeten winnen. Daar moet alles voor wijken.”

Van Steenis speelde met zijn team zes oefenduels en kwam drie keer in het bekertoernooi uit. “Ik ben tevreden over de ontwikkeling van de groep, maar vind het jammer dat wij uit de bekercompetitie zijn. Die wedstijden zijn vooral nuttig om schorsingen weg te spelen. Wij hebben tegen teams van alle niveaus geoefend. Van topklasse tot een tweedeklasser. Heel wisselend van niveau en vooral ook veel wisselend van samenstelling van het team. Alle 25 selectiespelers hebben hun kansen gehad. Ik heb de basis van zaterdag nu wel in mijn hoofd zitten”, verklapt Van Steenis, die zaterdag Sjors Maas (weekje vakantie) en doelman Angelo Perini, die nu vrij van zijn schorsing is, weer terug weet.

Hij zag Akram Chentouf en Guido Luiten zaterdag tegen Brabantia weer aansluiten. Slechts Arie van Houwelingen is niet beschikbaar. Het is nog even afwachten hoe het met Samed Sukus is. Hij moest er zaterdag na een half uur af met een liesblessure.

Klik
De enige zorg die Van Steenis heeft is dat LRC Leerdam de kansen die er in elke wedstrijd komen niet voldoende benut. “Ik zoek dus nog naar de juiste samenwerking voorin. Sam Versluis sloot later aan. Rico Pires Leocádio is nog niet volledig fit en Guido Luiten raakte bij Kozakken Boys licht geblesseerd. Voorin heb ik dus nog niet in de optimale samenstelling kunnen oefenen.”

Het baart Van Steenis zorgen dat zijn centrale verdediger, Mo Houdoe, in de voorbereiding de topscorer is. “Aan de ander kant is het wel prettig dat iedereen kan scoren.” De van SteDoCo gekomen Sam Versluis is bij LRC Leerdam de man met hoofdklasse-ervaring. “Sam heeft ritme nodig. Toch schoot hij er voor ons alweer drie binnen. Ik ben voor hem nog op zoek naar een speler naast hem waar hij een klik mee heeft”, stelt Van Steenis al verder puzzelend.

Kunstgras
Na de openingswedstrijd tegen Swift heeft Van Steenis op 8 september een oefenwedstrijd ingelast. Hij speelt met zijn team uit bij Almkerk op kunstgras. “Ik kan dan weer andere spelers aan het werk zien en bovendien is het goed om aan de ondergrond te wennen, omdat wij op 12 september in en tegen Huizen ook op kunstgras voetballen.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 14 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 14 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 21 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 22 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44