Mix van ervaren en jong moet De Zwerver helpen
Mix van ervaren en jong moet De Zwerver helpen regio-voetbal.nl

Mix van ervaren en jong moet De Zwerver helpen

Nieuws 36 keer gelezen

KINDERDIJK - Liefst zes vaste eerste elftalspelers van De Zwerver zochten dezer zomer hun heil bij andere clubs.  Dus mag nieuwe trainer Jan Verveer bouwen aan nieuwe balans.

“Er zijn vooral jonge voetballers voor in de plaats gekomen”, stelt de ex-coach van onder meer Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers. “Spelers met mogelijkheden, dat zeker. De voorbije weken heb ik gebruikt om ons materiaal goed te inventariseren en te kneden aan een team waarmee we met vertrouwen de competitie in kunnen. Het was  puzzelen, zoeken en dingen uitproberen. Op 5 september moeten alle stukjes in elkaar passen, want dan hebben we in Alblasserdam meteen een tegenstander tegen wie we vol aan de bak moeten. Mooier kun je het niet hebben, toch?!”

Eenheid
Juist omdat het nieuwe De Zwerver nog in de opbouwfase zit wil Jan Verveer geen al te hoge verwachtingen scheppen bij de fanatieke thuisfans op sportpark De Schans.

“We moeten in de eerste plaats proberen ons tweedeklasserschap veilig te stellen, het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Daarna kun je kijken of er verder nog wat te halen is. Ik sluit niets uit. Eerst echter moeten we zorgen dat we een eenheid zijn, een ploeg met spelers die bereid zijn om keihard voor elkaar te werken Dat is de basis. Uiteraard verwacht ik belangrijke rollen van onze meer ervaren spelers, zoals Wesley Kassels, Jort van Meerkerk, Tom van der Linden en Matthijs Vermaat; om er maar een aantal te noemen. Als er tussen hun en de ‘jonkies’  chemie ontstaat, dan komt het helemaal goed dit seizoen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden