Kelvin van Es met Wilhelmina'26 klaar voor 2e klasse
Kelvin van Es met Wilhelmina'26 klaar voor 2e klasse regio-voetbal.nl

Kelvin van Es met Wilhelmina'26 klaar voor 2e klasse

Nieuws 14 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - Verdediger Kelvin van Es is één van de nieuwe gezichten bij Wilhelmina’26, dat komend seizoen uitkomt in de tweede klasse. Geen onbekend terrein voor de oud-speler van onder meer Hardinxveld. “We moeten echt iedere week vol aan de bak.”

Het bevalt Kelvin van Es goed bij Wilhelmina’26. Deze zomer maakte hij de overstap van Hardinxveld naar Wijk en Aalburg en de verdediger voelt zich thuis bij de kersverse tweedeklasser. “Ik had zoveel goede verhalen over Wilhelmina’26 gehoord. Over de sfeer, het beleid en de kijk op het spelletje”, motiveert hij zijn keuze voor de club, waar hij ook een aantal bekende gezichten aantreft.

“Trainer Johan van der Werff ken ik nog uit mijn tijd bij Kozakken Boys en Jeroen van Herwijnen is een collega van me bij Car Lock Systems in Sleeuwijk. Die heeft me wel een beetje gepaaid om hier naartoe te komen”, zegt de inwoner van Rijswijk lachend.

Geen moment verslappen
Met Kozakken Boys en Hardinxveld op zijn cv brengt Van Es de nodige ervaring mee naar De Ebbe. Wilhelmina’26 promoveerde vorig seizoen dankzij een kampioenschap naar de tweede klasse, het niveau waarop Van Es de afgelopen drie seizoenen met Hardinxveld actief was. “Anders dan in de derde klasse zul je hier iedere week vol aan de bak moeten, je mag geen moment verslappen”, klinkt zijn advies aan zijn teamgenoten.

Gelijkwaardig
Aan voorspellingen over het nieuwe voetbaljaar waagt Van Es zich niet. “Vrijwel elke ploeg is gelijkwaardig in deze competitie. Iedereen wil voetballen en ik denk dat wij met deze selectie sommige tegenstanders best wel eens kunnen verrassen. Wilhelmina’26 heeft zich voldoende bewapend voor het nieuwe seizoen. We zijn een voetballende ploeg, die graag over de grond de mensen zoekt. Voorin hebben we met Kevin van Esch en Gerben Vos spelers die beslissend kunnen scoren en beslissend kunnen zijn.”

Toch is handhaving het eerste doel van de Wijk en Aalburgers, benadrukt de verdediger. “Ik denk zeker dat dat mogelijk is. Ik heb er zeel veel vertrouwen in.”

De nieuwe uitdaging leeft wel bij Wilhelmina’26, merkt hij. “Iedereen heeft er zin in om een stapje hoger te voetballen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 14 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden