Perkouw ruimer in z'n jasje
Perkouw ruimer in z'n jasje regio-voetbal.nl

Perkouw ruimer in z'n jasje

Algemeen 15 keer gelezen

BERKENWOUDE - Perkouw begroette in de voorbereiding vier nieuwe spelers: Eelco van Viersen (Lekkerkerk), Amarildo Lawansuka (Floreant) en de van Spirit afkomstige Piet Mourik en Julian van Lith. Twee basisspelers kozen voor een andere club. Rick Kamhoot gaat naar Stolwijk en de talentvolle Christian Schrader stapt over naar Spirit. ,,De selectie is door deze verandering niet verzwakt,” vertelt Harm Spijker opgelucht. ,,Voor een club als Perkouw is de komst van extra spelers een grote winst. Zo ruim zaten we niet in ons jasje. Of we sterker zijn geworden is natuurlijk afwachten.”

Harm Spijker was net als iedereen bij Perkouw onplezierig verrast met de nieuwe indeling. ,,We hadden als club juist een leuke band opgebouwd met de dorpsclubs uit de waarden aan de overkant van de Lek,” vervolgt de inwoner van Rhoon. ,,Nu moeten we vaak afreizen naar de Hoeksewaard. Daar spelen voornamelijk grotere clubs, die kunnen beschikken over meer spelers waaruit een selectie kan worden samengesteld. Hun jeugdspelers komen uit in hogere klassen.”

De doelstelling van Perkouw blijft meespelen in het linkerrijtje. ,,Uiteindelijk willen we om de prijzen meedoen,” merkt Spijker nog op. ,,De wetmatigheid dat het tweede jaar na de promotie een club het moeilijker krijgt, gaat niet op voor Perkouw. We zitten in een andere klasse en zijn nieuw voor iedereen. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook."

"Het is nu mijn derde jaar als trainer bij Perkouw en ik heb het uitstekend naar mijn zin. Het is fantastisch werken om het maximale uit een groep te halen en maximaal te presteren met maximaal plezier.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 8 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 17 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 20 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 20 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 20 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 22 uur geleden