Beesd wil facelift complex met kunstgrasveld
Beesd wil facelift complex met kunstgrasveld regio-voetbal.nl

Beesd wil facelift complex met kunstgrasveld

Nieuws 24 keer gelezen

BEESD/RUMPT - Zeg ‘nooit nooit’, maar de fusie tussen Beesd en Rhelico lijkt definitief van de baan. Na eerdere mislukkingen, bloeide afgelopen seizoen de liefde tussen de buren onverwachts op, maar met de haven in zicht stierven de toenaderingen opnieuw in schoonheid.

En daarbij lijkt het ook te blijven. “We richten ons nu op onze eigen vereniging en onze eigen accommodatie”, zegt Max Kroeze die onlangs Maarten van der Hulst als voorzitter van Beesd opvolgde.

Toekomstbestendig
De fusie leek noodzakelijk om te komen tot een toekomstbestendige voetbalvereniging aan de westkant van Geldermalsen. Voornaamste reden voor een fusie is dat de accommodaties van beide verenigingen verouderd zijn. Bovendien staat de aanleg van een kunstgrasveld hoog op het verlanglijstje van de twee clubs. De gemeente heeft steeds laten weten geen geld te hebben voor een opknapbeurt van beide sportparken, zodat een fusie voor de hand lag.

Eind maart liepen de besprekingen tussen vertegenwoordigers van beide clubs stuk toen uit een concept-rapport van bureau KYBYS bleek dat sportpark Molenzicht in Beesd de meest geschikte locatie zou zijn voor de nieuwe vereniging. Rhelico was het daar compleet mee oneens en trok de stekker uit het fusieproces. Pogingen om de onderhandelingen nieuw leven in te blazen liepen later op niets uit.

Onrust
“Jammer dat het zo gelopen is. De mensen hebben er veel energie in gestopt, maar er is niets uit voortgekomen. Er zijn op dit moment geen plannen voor een doorstart. Je moet natuurlijk nooit nooit zeggen, maar we focussen ons nu als bestuur op heel andere dingen”, benadrukt Kroeze.

“Er is veel te doen en daar gaan we hard mee aan de slag. Dat hele proces heeft voor veel onrust in onze verenigingen en dorpen gezorgd. We zijn blij dat de rust is weergekeerd en we aan onze toekomst kunnen gaan werken.”

Nieuwe accommodatie
Voor het vernieuwde bestuur van Beesd betekent dit dat alle aandacht nu komt te liggen op de realisatie van een nieuwe accommodatie mét een nieuw kunstgrasveld. Inmiddels heeft de vereniging een aanvraag bij de gemeente Geldermalsen ingediend voor de aanleg van zo’n veld. Medio september gaat er ook een kostenraming naar het college, zodat B&W een beeld krijgen van de totale investeringen die Beesd nodig denkt te hebben voor de face-lift van haar complex.

“We gaan op zoek naar geld om onze plannen uit te voeren: acties, subsidies, verhoging van contributie; we nemen alles in overweging. Als er een goed plan ligt, bestaat ook de mogelijkheid van een lening. Wanneer het complete project klaar moet zijn, durven we niet te zeggen. Dat wekt ook weer verwachtingen. Maar we gaan er hard aan werken.”

Opknapbeurt
In de tussentijd gaan vrijwilligers met verf en kwast aan de slag om het clubgebouw – ter overbrugging – wat op te knappen. “We willen toch nog een beetje representatief zijn. Een tien is niet haalbaar, maar een zesje moet lukken”, denkt Kroeze. 

Rhelico-voorzitter Leo van Rijnsbergen is door omstandigheden niet in staat uitvoerig te reageren, maar ook hij verwacht niet dat de fusie alsnog van de grond komt. “Beesd heeft een nieuw bestuur. Na de vakantie moeten we maar eens kijken of we nog met elkaar om de tafel gaan, maar eerlijk gezegd verwacht ik er niet zoveel van.”

Van Rijnsbergen laat weten dat ook Rhelico hard aan de slag gaat om haar eigen toekomstplannen uit te voeren. Onlangs werden de leden bijgepraat over de mogelijke aanleg van een kunstgrasveld.

Locatiekeuze
Volgens Van Rijnsbergen is het hele proces stukgelopen op de locatiekeuze. “Daar draaide het om.”

Kroeze kijkt niet meer terug. “Ik ben er niet bij betrokken geweest. Ik kijk alleen vooruit. Het proces bleef maar doorsudderen. Een duidelijk nee is soms beter dan een aarzelend ja. Die keuze is nu gemaakt, we weten waar we toe aan zijn. We gaan hard aan het werk om onze toekomst zelf in te vullen.”    

André Bijl 

Beesd wil facelift complex met kunstgrasveld
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 41 minuten geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 56 minuten geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 9 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 9 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 10 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 19 uur geleden