Volop bedrijvigheid bij De Alblas
Volop bedrijvigheid bij De Alblas regio-voetbal.nl

Volop bedrijvigheid bij De Alblas

Nieuws 6 keer gelezen

OUD-ALBLAS - Bij vv De Alblas op sportpark Souburgh is het bepaald niet rustig tijdens de zomerstop. Zo wordt momenteel op het tweede veld kunstgras aangelegd.

Door de ledengroei had het trainingsveld van De Alblas te lijden onder overbelasting. "In het najaar stond dit veld na elke pittige regenbui blank", zegt voorzitter Henk Haverkamp.

Aanleg van kunstgras op het tweede veld biedt de oplossing. De Alblas moet er flink voor in de buidel tasten met een eigen bijdrage van120.000 euro. "Als we onze faciliteiten hiermee structureel kunnen verbeteren, is het een zinvolle en verantwoorde investering", vindt Haverkamp.

Kleedkamers
De groei van de club heeft er ook toe geleid dat De Alblas op wedstrijddagen structureel een kleedkamer tekort heeft. Hierin wordt voorzien door aan de achterzijde van de accommodatie twee kleedkamers met opslagruimte te bouwen. Haverkamp: "Deze aanbouw financieren we zelf door middel van een lening en enkele zeer succesvol verlopen acties."


Door de aanleg van een kunstgrasveld en de uitbreiding van de accommodatie denkt Haverkamp dat de vereniging weer toekomstbestendig is. Vv De Alblas heeft nu zo'n 640 leden en kan doorgroeien.

Bestuurlijke invulling
Ook op bestuurlijk vlak is er goed nieuws te melden. Oud-keeperstrainer Harold Verberkmoes zal de post 'senioren' voor zijn rekening gaan nemen en Remco Filippo krijgt in het bestuur de portefeuille jeugdzaken. Beiden zullen tijdens de algemene jaarvergadering, medio oktober, door het bestuur worden voorgedragen. Arjan Dekker is kandidaat om Mario de Laat, die vanwege zijn werk gaat verhuizen, op te volgen als penningmeester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden