SteDoCo bijna klaar voor de Topklasse
SteDoCo bijna klaar voor de Topklasse regio-voetbal.nl

SteDoCo bijna klaar voor de Topklasse

Nieuws 194 keer gelezen

HOORNAAR – Over ruim drie weken begint voor de A-selectie van het naar de Topklasse gepromoveerde SteDoCo de voorbereiding op een nieuw hoofdstuk in het mooie voetbalboek. Een maand later debuteren de Alblasserwaarders op het allerhoogste amateurniveau.

“We genieten nog steeds”, glimlacht bestuurslid voetbaltechnische zaken Johan van der Werken. “Zeker als ik langs de kampioensschaal loop”.

Voorzitter Ine Zonneveld Piek zal niet veel anders doen. “Maar al snel gingen we over tot de orde van de dag. Dat moest ook wel, want het is zo zaterdag 22 augustus.”

De debutant krijgt veel steun en adviezen van streekgenoot Kozakken Boys. “De contacten waren al  plezierig, maar zijn de laatste maanden een stuk intensiever geworden. Op onze beide kampioensrecepties hebben we over veel zaken kunnen spreken”, weet Zonneveld Piek.

“Via het netwerk hebben we van vv Montfoort het elektronisch wisselbord voor de vierde official kunnen overnemen. Eén van de vele regels en adviezen uit het handboek Topklasse van de KNVB.”

Veiligheid
De heren uit Zeist kwamen niet alleen met de kampioensschaal, maar lieten ook een dik boekwerk achter aan de Groeneweg.

“Veiligheid is een belangrijk item. Dat was het al bij SteDoCo, maar nu allemaal net een beetje meer. Van de club vraagt dat om meer menskracht. Er komen bij sommige wedstrijden meer supporters, soms met meerdere bussen. We willen de inwoners van ons dorp zo min mogelijk tot last zijn en daarom laten we de bussen stoppen voor de ingang van ons complex. Vervolgens kan -na overleg met de goed meedenkende gemeente Giessenlanden worden- geparkeerd bij het gemeentehuis of Het Bruisend Hart”, aldus Van der Werken.

Media
“Het blijft wel gewoon een potje voetbal. Het zal dan ook niet anders zijn dan voorbije jaren. Vanuit Sneek of Hardenberg verwacht ik bijvoorbeeld geen groot aantal  toeschouwers. Tegen Kozakken Boys, IJsselmeervogels, Spakenburg en misschien Katwijk wordt het zeker drukker. In de logistieke sfeer zullen we maatregelen moeten treffen, net als vorig seizoen toen Staphorst op bezoek kwam. Ook op ons eigen complex. We zijn bijvoorbeeld al druk doende met het inrichten van een extra uitschenkpunt en een ruimte waar de pers zijn werk kan doen. Op basis van de richtlijnen van de KNVB mogen de media namelijk niet meer in de bestuurskamer zitten.”

Organisatie moet kloppen
“We moeten inderdaad niet overdrijven”, vult Zonneveld Piek aan. “Maar de organisatie er omheen moet wel kloppen. Onze vele vrijwilligers moeten met plezier en zo makkelijk mogelijk kunnen werken. SteDoCo is en blijft van en voor iedereen en dus moet ook de F-pupil met plezier naar een wedstrijd van zijn eerste elftal kunnen kijken.”

Ook de commissies zitten zeker niet stil. “Vanaf het nieuwe seizoen speelt de hele vereniging in de nieuwe outfit van sponsor Quick, is er een vernieuwde website en worden afspraken gemaakt over uniforme berichtgeving op mediagebied. Diverse sponsorcontracten zijn verlengd dan wel afgesloten.”

Selectie
De voetbaltechnische leiding kon vroeg op vakantie. Van der Werken lacht. “We hadden de selectie inderdaad snel rond. Alleen moesten we net voor de overschrijvingstermijn nog op zoek naar een keeper, toen Daniel Goitom op het laatste moment besloot naar SVW te gaan. Gelukkig wilde Ritchie Steinmann de lege plaats in de selectie opvullen."

Kunstgrasveld
Wel maakt het bestuur overuren. De besluitvorming omtrent de aanleg van een kunstgrasveld verliep voorspoedig, tot één van de  omwonenden naar de rechter stapte. “Zolang de omgevingsvergunning niet in werking is getreden, hebben we de aanleg on hold gezet en beraden we ons over de ontstane situatie”, aldus voorzitter Ine Zonneveld Piek.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 14 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden