Erewedstrijd voor topscorer Simon van Zante
Erewedstrijd voor topscorer Simon van Zante regio-voetbal.nl

Nieuws 21 keer gelezen

EVERDINGEN – Met het spelen van de erewedstrijd voor Simon van Zante, de topscorer van de afgelopen jaargang, kwam er een einde aan een lang voetbalseizoen. Het kunstgrasveld van sportpark Rinus van Arnhem was het strijdtoneel van een aantrekkelijk duel tussen SC Everstein en een selectie bestaande uit voetballers van Vianen alsmede Brederodes (zaterdag en zondag).

Voorafgaand aan het duel werden de negentien treffers die Van Zante heeft gescoord beloond met de topschuttterstrofee van Het Kontakt editie Vianen. De wedstrijd begon meteen met vuurwerk. In de eerste de beste minuut mikte Kevin Bosch een hoekschop op het hoofd van Mike de Groot, die doelman Regilio van Renswouw met een kopbal het nakijken gaf: 0-1. Enkele minuten later leed SC Everstein balverlies op het middenveld. Dat was kaasje voor de snelle Bosch, die niet meer werd ingehaald en met een schuiver voor 0-2 zorgde.

Mooie aanvallen
Na een kwartier werd een van de aanvallen van de thuisclub bekroond door een treffer van Nick Vermeulen: 1-2. Everstein had de smaak te pakken. Er volgden verschillende mooie aanvallen en uit één daarvan haalde opnieuw Vermeulen de trekker over: 2-2. Beide ploegen lieten elkaar voetballen en scheidsrechter Van Ooijen hoefde amper voor overtredingen te fluiten. Ondanks een liesblessure was Simon van Zante heel actief. Kort voor rust leidden voorzetten van de snelle Wessel Bergshoeff tot kansen voor Sander Bergshoeff en Vermeulen, maar beiden wisten daar geen raad mee.

Publiekswissel
Toen Frank Kers in de tweede helft werd gevloerd door Kevin Bienen stond daar maar één straf op. De pingel werd onberispelijk ingeschoten door de man waar de wedstrijd om draaide: 3-2. Aan de andere kant werd een schot van Nick Vermeer met de hand gestopt door Jori Goené en ook dat had een strafschop tot gevolg. Die werd benut door Robin Stroo: 3-3.

Nadat Van Zante zijn publiekswissel had gehad werden Stroo (zeventien jaar gevoetbald voor Brederodes) en Vermeer (zestien seizoenen in dienst van Vianen) onder applaus naar de kant gehaald. Pal daarna scoorde De Groot, weer uit een hoekschop van Bosch, de winnende treffer: 3-4.

Topscorers regio Vianen, Eindstand seizoen 2014/2015:

19 doelpunten: Simon van Zante (Everstein)

16 doelpunten: Mark Daalderop (Brederodes zat)

11 doelpunten: Robin Houtveen (Brederodes zon); Marco Boumeester (Vianen)

10 doelpunten: René de Blok (Brederodes zat)

9 doelpunten: Rick van Leijenhorst (Brederodes zon); Tommy van Leijenhorst (Brederodes zon)

8 doelpunten: Roy Oosterlaken (Vianen)

7 doelpunten: Kevin Kroeze (Brederodes zat); Anouar Ahabbad (Vianen)

6 doelpunten: Adil Ahabbad (Brederodes zon); Nader Mechichi (Brederodes zon)

5 doelpunten: Kevin Bosch (Brederodes zat); Mike de Groot (Brederodes zat); Johan van Es (Brederodes zon); Robin Stroo (Brederodes zon); Sander Bergshoeff (Everstein); Wesley Dijksman (Vianen)

4 doelpunten: Matthew Gabriël (Brederodes zon); Paul Aben (Everstein)

3 doelpunten: Dennis Bouwman (Brederodes zat); Ruben de Gans (Brederodes zat); Kevin Valkenburg (Brederodes zat); Jori Goené (Everstein); Wessel Bergshoeff (Everstein); Jordi Leeuwis (Vianen)

2 doelpunten: Paul van den Berg (Brederodes zat);  Joey de Leur (Brederodes zon); Klaas Hazendonk (Everstein); Robbie de Roos (Everstein); Nick Vermeulen (Everstein); Mark Boss (Vianen); Hicham Fariss (Vianen)

1 doelpunt: Paul van den Berg (Brederodes zat); Dennis Bouwman (Brederodes zat); Renaldo Lakerveld (Brederodes zat); Jeroen Bransen (Brederodes zon); Frank van Geffen (Brederodes zondag); Tasos Iltsidis (Brederodes zon); Eskil Smit (Brederodes zon); Rick Fierens (Everstein); Walter Snoek (Everstein); Peter Verwolf (Everstein); Swen van Biezen (Vianen); Paul Geerlings (Vianen); Danny Stijsiger (Vianen)

eigen doel: Brederodes (zon/1)