Buddingh': 'Bij ASV Arkel gebeurt het momenteel'
Buddingh': 'Bij ASV Arkel gebeurt het momenteel' regio-voetbal.nl

Buddingh': 'Bij ASV Arkel gebeurt het momenteel'

Nieuws 21 keer gelezen

ARKEL - Met de komst van zes nieuwe spelers naar ASV Arkel staat de Arkelse dorpsclub in één keer weer in het middelpunt van de belangstelling. De club die volgens voorzitter Berend Buddingh’ geen spelers benaderde, lijkt minimaal de schijn tegen te hebben. Buddingh’ reageert scherp.

“Nee, het was geen verspreking een jaar geleden. Maar ASV Arkel heeft wel een duidelijke doelstelling, een visie en een missie. Wij willen als vereniging inderdaad verder. Noem het hogerop. Maar wel als club, als vereniging. En dat is vooral in de breedte te zien. De opleiding heeft topprioriteit. Van mini-pupil tot A-junior. Daar willen we gekwalificeerde trainers hebben die spelers verder helpen. En zover helpen, dat ze uiteindelijk in onze eigen eerste elftal komen. Daar ligt onze missie. Opleiden voor de eigen club.”

Geen zekerheid
“Komen er nu zoveel nieuwe spelers bij ASV Arkel? Niemand heeft het over de acht jongens die dit jaar vertrokken zijn. Daar was een jaar geleden zoveel over te doen. Toen kwamen er ook zoveel nieuwe spelers. In Arkel mag je komen, je krijgt echt geen zekerheid over een plek in het eerste. Sommige jongens waren dan ook voor de winterstop alweer weg. Jammer, maar helaas. Men had het kunnen weten.”

Totale plaatje
“Waarom we nu weer zes nieuwe spelers mogen verwelkomen? Het totale plaatje is het antwoord. Opleiding, sfeer, ambitie, club- en voetbalcultuur. We hebben met Jerome Ceton niet alleen een gewilde trainer op de A-selectie, maar met Harry Horden ook een kwaliteit op de B-selectie. Daar is een samenwerking beoogd die meer is dan de optelsom van 1 + 1. Jongens worden beter bij ASV Arkel. En dat is wat ze willen.”

Gesprekken
“En natuurlijk zingt dat verhaal rond in de regio. Bij ASV Arkel gebeurt het momenteel. Het is niet voor niks dat Jumbo hoofdsponsor wil worden. Het is niet voor niks dat De Jongh Sport alle elftallen netjes wil aankleden. We hebben niet voor niks een nieuw logo en een nieuwe website. ASV Arkel leeft. Het is dus ook niet voor niks dat jongens bij ASV Arkel willen voetballen. En omdat dat verhaal de ronde gaat, melden ze zich bij trainer en technische commissie. En vervolgens volgen er gesprekken, maar worden er geen garanties gegeven en sommigen haken ook weer af. Niet iedereen past namelijk bij ASV Arkel.”

“Vermoeiende periode is dit. Hoop kinnesinne, hoop gedoe. Daar moet je ver boven staan. ASV Arkel had en heeft als doel een stabiele derdeklasser te zijn. Als we daar meer uit kunnen halen is dat mooi, maar prioriteit heeft het dat van het eerste tot en met de meisjes E en de mini-pupillen iedereen lekker aan het voetballen is. En de resultaten komen dan vanzelf. Samen zijn we club. Met oude en nieuwe jongens en meiden.” 

(bron: website ASV Arkel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 2 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 11 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 13 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 13 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 13 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 15 uur geleden