Brederodes redt het niet
Brederodes redt het niet regio-voetbal.nl

Brederodes redt het niet

Nieuws 15 keer gelezen

ASSENDELFT - In de geschiedenis van de zondagafdeling van Brederodes werd de boot naar de tweede klasse drie keer gemist. Ook de vierde keer lukte het niet. In de 32ste en laatste wedstrijd van een lange competitie hield Zaanlandia de groengelen daar van af. En op de 3-1 zege was niets af te dingen. 

Met twee bussen en een flinke stoet supporters die voor eigen vervoer hadden gekozen reisde Brederodes zondagmiddag af naar Assendelft. Jonathan Yeboa was zelfs voortijdig uit Parijs teruggekomen voor zijn laatste wedstrijd in dienst van de groengelen.

In de openingsfase was er weinig tekening in de strijd en het openingsdoelpunt kwam als een verrassing. Na een kwartier werkte Zaanlandia een hoekschop te kort weg. Op de rand van het zestien metergebied produceerde Adil Ahabbad een mislukt schot dat niettemin via een stuit in het vijandelijke doel verdween: 0-1.

Vijf minuten later had Ahabbad het duel een heel andere wending kunnen geven als zijn gekrulde schot vanaf de achterlijn het Zaandamse doel niet op een haar na had gemist.


Krampachtig
Het wat krampachtig voetballende Zaanlandia kwam in het stuk nauwelijks voor. Dat veranderde in de dertigste minuut, toen de Vianense defensie niet al te best ingreep op een vrije trap, waarna Jeremy Kho de bal via de wegglijdende Roy Bakker inschoot: 1-1.

Zaanlandia ging daarna beter voetballen en Brederodes oogde wat gelaten. In de 37ste minuut verspeelde Bakker de bal. Er volgde een dieptepass op de scherp opgestelde Davey Kho die de kans, met geen tegenstander in de buurt, niet liet liggen: 2-1.

 

 

Geen konijn
Normaal gesproken is David Toxopeus in staat in de pauze orde op zaken te stellen, maar deze keer toverde hij geen konijn uit zijn hoge hoed. Brederodes viel aan, Zaanlandia bleef er kalm onder en veerde in de tiende minuut op toen Oscar van der Voort bij de verste paal alle ruimte kreeg om een vrije trap in te koppen: 3-1.

Hoewel Robin Houtveen niet veel later nog een geweldige kans kreeg was dat niet meer dan een stuiptrekking van Brederodes, dat steeds slordiger in de passing werd en niet meer geloofde in een goede afloop. Het elftal bleef wel werken, maar dat was niet genoeg om het Zaanlandia nog moeilijk te kunnen maken.

Breekpunt
“Voor rust was er niet zo veel aan de hand. We ontregelden het spel van Zaanlandia, maar hebben té weinig afgedwongen. Na de pauze werd het snel 3-1 en dat was het breekpunt. Het hele seizoen is er niet zo veel mis gegaan als uitgerekend in deze tweede helft. We kunnen terugkijken op een goed seizoen, maar we hebben verzuimd ons te belonen. Zie het maar als een mooi sprookje met een slecht einde. De wortels staan echter stevig in de grond en komend seizoen gaan we beslist weer stappen maken.”

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden