Brederodes slaat wéér na de rust toe
Brederodes slaat wéér na de rust toe regio-voetbal.nl

Brederodes slaat wéér na de rust toe

Nieuws 14 keer gelezen

VIANEN – Niet eerder in de clubgeschiedenis was het zondagelftal van Brederodes dichter bij promotie naar de tweede klasse dan nu. Evenals in de eerste confrontatie met Wasmeer trokken de groengelen met 3-1 aan het langste eind en opnieuw kwam die zege pas in het laatste kwartier tot stand.

Brederodes-coach David Toxopeus had vooraf weinig twijfels over de goede afloop. Hij verwachtte dat Wasmeer druk zou gaan zetten, maar ging ervan uit dat zijn elftal, mede gesteund door de 1-3 zege van de week ervoor, voldoende in zijn mars had om te allen tijde controle over de wedstrijd te hebben.

Spanning
In de openingsfase, waarin beide elftallen onrustig voetbalden en de thuisclub een ietwat afwachtende houding aannam, gebeurde er niet zo veel. Namens de thuisclub speelde Tommy van Leijenhorst zich een keer goed vrij, maar na zijn harde schot verdween de bal in het zijnet. Bij enkele Vianense spelers zat er meer spanning op dan gebruikelijk, want er werden meer slordige en onnodige foutjes gemaakt dan gebruikelijk.

Brederodes nam de regie geleidelijk in handen. Pal na de redding van doelman Bart Scholten, op een schot van Tommy van Leijenhorst, haalde kruidje-roer-me-niet Adil Ahabbad verdediger Marco Leurs genadeloos onderuit, en met slechts een gele kaart kwam hij goed weg. Wasmeer bediende zich vaak van de lange bal en kreeg, door weifelend optreden van de Vianense defensie, via Daan Oudenaller en Jordy Ham behoorlijke kansen om op voorsprong te komen. In blessuretijd speelde doelman Patrick Brouwer de bal recht in de voeten van Chris de Blok. Die begon aan een korte solo die hij prima bekroonde: 0-1.

Kaarten
Brederodes leek in de tweede helft even van slag. De gasten, die sterk waren in het ontregelen van het spel van de thuisclub, misten echter het vermogen om druk te zetten. De groengelen bleven de lakens uitdelen, dwongen echter bitter weinig af en slaagden er maar niet in de gasten op het hakblok te leggen. De voorzetten vanaf de flanken waren ondermaats en konden eenvoudig worden onderschept.

Wasmeer had achterin echter veel overtredingen nodig en pakte in korte tijd een aantal gele kaarten. Joey Zieltjes haalde het einde zelfs niet, want na een domme overtreding kreeg hij zijn tweede prent. Nadat aanvaller Tommy van Leijenhorst was gewisseld voor verdediger Frank van Geffen sloeg Brederodes in het laatste kwartier toe. Het begon dertien minuten voor tijd met een schot uit de tweede lijn van Tasos ltsidis dat als een granaat in de kruising sloeg: 1-1.

Uitstel van executie
Als zo vaak was Brederodes fitter dan zijn tegenstander en dat legde het beslissende gewicht in de schaal. Even later kreeg Nader Mechichi de bal op een presenteerblaadje van invaller Rick van Leijenhorst. Hij had alle tijd van de wereld, maar schoot de bal naast de paal. Voor Wasmeer was het uitstel van executie, want amper een minuut later voltrok Rick van Leijenhorst het vonnis: 2-1. En in blessuretijd maakte Jonathan Yeboa er 3-1 van.

Peter Verbeek

Brederodes slaat wéér na de rust toe
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 2 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 3 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 19 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00