Unitas moet nog één horde nemen
Unitas moet nog één horde nemen regio-voetbal.nl

Nieuws 5 keer gelezen

OOSTERHOUT - Unitas ligt op koers voor lijfsbehoud. Ook de tweede wedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie werd maandag gewonnen (1-3).

Heel waarschijnlijk was het niet dat Unitas in de problemen zou komen, maar toch slaagde de thuisclub er in om het de roodbroeken lastig te maken. Het was dan ook aan keeper Ruud Verberk te danken dat zij niet tot scoren konden komen in de eerste helft.

Bij de thuisploeg speelde Jordy van Wijnen in de spits -hij was in de heenwedstrijd geblesseerd- en deze sterke vent werd enigszins onderschat door het centrale duo van Unitas. Zowel in de eerste als in de tweede helft wist hij de lat te raken. Het had in de rust zomaar 3-1 voor SCO/TOFS kunnen zijn, want ook Christiaan Perrier miste een 'dotje'. Met de brilstand werd zodoende de rust bereikt.

Verschil
Afgezien van de bal op de lat werd het gevaar van de thuisploeg in de tweede helft prima geneutraliseerd. Nu werd in de tweede helft wederom duidelijk wat het verschil tussen 2e en 3e klasse is. Een steekbal van Christiaan Perrier op Corné van Horik  in de 57e minuut werd door laatstgenoemde steenhard voorgezet, waar junior Nabil Kadiwahabi klaarstond om de bal met het dijbeen binnen te lopen.

Drie minuten later verstuurde Hicham Fahrou een lange bal naar Christiaan Perrier die de bal voor zijn linkervoet kapte en daarmee van 16 meter scoorde: 0-2 en het pleit was beslecht. De ingevallen Rodin Sibeyn verraste Denzel Libretto en verkleinde naar 1-2, maar vijf minuten voor tijd scoorde Hicham Fahrou met een individuele actie de 1-3 en konden de teams rustig naar het einde tikken.

Unitas eindigde de wedstrijd met drie junioren in het elftal. Die mannen verdienen een groot compliment voor hun inbreng.

Volgende horde naar lijfsbehoud heet Unitas'30 uit Etten Leur, op 31 eerst uit.

Opstelling: Ruud Verberk, Adem Kahraman (Colin van Bezooijen), Robin Tamming, Yoesef Pyla, Denswil Libretto, Tim Saaman (Boaz Helderman), Hicham Fahrou, Elroy Boonstoppel (Jan Dijkmans), Corné van Horik, Christiaan Perrier ©, Nabil Kadiwahabi.

(verslag: GVV Unitas)

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 11 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 11 uur geleden