Geen promotie voor Beesd
Geen promotie voor Beesd regio-voetbal.nl

Geen promotie voor Beesd

Nieuws 19 keer gelezen

UDENHOUT – Beesd is er niet in geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse te bereiken. Het verdedigde bij SVSSS een 2-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd, maar moest met een 4-1 nederlaag terug naar Gelderland.

Trainer Wim Bender kon met de nederlaag nog wel leven: “We moeten ons verlies pakken. SVSSS was voetballend beter.” De manier waarop de nederlaag tot stand kwam, zorgde echter voor een zure smaak. “Twee van hun doelpunten hadden nooit mogen vallen. Die waren niet eens discutabel”, baalde Bender.

Arbitrale missers
Beesd liep vorige week de nodige schorsingen en blessures op en zag ook nog dat verdediger Dion Hol vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit viel. De thuisploeg kwam voor rust op voorsprong via één van de twee arbitrale missers.

“Hij neemt de bal met de hand mee. Iedereen zag het, maar de scheidsrechter schijnbaar niet”, zei Bender. Via een prima uitgevoerde counter kwam Sportvereniging Sport Staalt Spieren ook nog op 2-0 en poetste daarmee het resultaat uit de eerste ontmoeting weg.

Strafschoppen
Na rust kwam Beesd beter in de wedstrijd en kreeg via Jarno van de Water twee goede kansen op de 2-1. Het was echter de thuisploeg die scoorde: 3-0. Het antwoord kwam van Hans Kroeze die uit een strafschop de 3-1 maakte, waarmee de balans weer in evenwicht was.  Bender: “Ik vond dat wij toen steeds beter in de wedstrijd kwamen.”

Een strafschop aan de andere kant betekende de beslissing. “In een scrimmage kwam hij tegen een hand, maar daarvóór werden twee overtredingen op onze keeper gemaakt”,  zei Bender. “De manier waarop is zuur, maar over twee wedstrijden hebben we het tegen een sterke tegenstander prima gedaan.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 5 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 15 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 17 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 17 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 17 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 19 uur geleden