Sliedrecht blameert zich en verliest van negental Kloetinge
Sliedrecht blameert zich en verliest van negental Kloetinge regio-voetbal.nl

Sliedrecht blameert zich en verliest van negental Kloetinge

Nieuws 11 keer gelezen

SLIEDRECHT - Zoals enigszins werd verwacht, moet Sliedrecht na het gemiste kampioenschap ook de promotie middels nacompetitie definitief uit het hoofd zetten. Echter de wijze waarop het keurkorps van trainer Kees van Loon het seizoen afsloot, zette kwaad bloed bij menigeen die de Lockhorst club een warm hart toedraagt.

Na twee rode kaarten moesten negen spelers van Kloetinge in de resterende 30 minuten bij een 0-0 stand redden wat er te redden viel. Tot grote vreugde van de meegereisde Zeeuwse supporters werd Kloetinge voor zijn teamspirit en standvastigheid beloond toen Aart Veldhof een kwartier voor tijd zelfs de winnende treffer binnenkopte (0-1). Geen moment daarna straalde Sliedrecht de intentie uit om aan deze blamage te ontsnappen: plichtmatig werd het seizoen uitgespeeld, dat daardoor als de spreekwoordelijke nachtkaars uitging.

Geen homogeniteit
Een zeer teleurgestelde trainer-coach Kees van Loon nam direct na afloop geen blad voor de mond:  “Dit elftal hangt als los zand aan elkaar, en van los zand valt nu eenmaal niets te maken. Zodra men enige mentale weerstand ondervindt, valt het hele team uit elkaar. Wij denken dat we heel veel ervaring in onze ploeg hebben, echter deze ervaring werkt als een wig binnen de selectie. Ik ben blij dat er spelers vertrekken; daarbij wil ik zeker benadrukken dat er ook goede spelers bij zijn. Voor mijzelf stel ik vast, dat ik gefaald heb om homogeniteit binnen de selectie te brengen, hetgeen normaliter mijn grootste kracht is. Dit heb ik in de 23 jaar dat ik trainer ben nog nooit meegemaakt. Geloof mij maar, de oorzaak van dit falen lag vorig seizoen niet bij John de Wolf (zijn voorganger, red.), de oorzaak van het falen ligt nu niet bij Kees van Loon, men moet binnen de selectie eens bij zichzelf ten rade gaan …. “  

1 op 1
Het duel tegen Kloetinge kende een eerste helft, waarbij beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren. De beste kansen waren weliswaar voor Kloetinge, dat diverse schoten van afstand door keeper Basjan Munten knap gepareerd zagen worden. Na een kwartier werd Kloetinge geconfronteerd met een eerste rode kaart van arbiter Ebink, die Michiel Maaskant naar de kleedkamer stuurde, toen hij de doorgebroken Luciano van Harlingen naar de grond trok.

De Zeeuwse formatie schakelde in defensief opzicht over naar een 1-op-1 tactiek om de druk op de Sliedrechtse defensie in stand te houden. Dennis Verhoef ging na 25 minuten alleen op doelman Lentink af maar faalde in de afwerking. Aan de andere kant sloot Tjien Fooh een fraaie solo af met een schot op de paal.

Doorzichtig
Na rust leek het duel in het voordeel van Sliedrecht te kantelen, toen een tweede rode kaart aan Kloetinge werd uitgedeeld: Remco van Tiggele werd vanwege een slaande beweging naar Stefan van Dam van het veld gestuurd. In het resterende laatste half uur bleef Sliedrecht echter volharden in doorzichtig aanvalsspel in een veel te laag tempo. Kloetinge bleef simpel op de been en wist een kwartier voor tijd middels Aart Veldhof (die een voorzet van Martien binnen kopte) zelfs de volle buit voor zich op te eisen.

Sliedrecht kende derhalve een zeer sober slot van een seizoen, waarin het met twee periodekampioenschappen en een hoog puntenaantal (55) heel dichtbij promotie naar de hoofdklasse leek te zijn. Het deels falen tegen Heinenoord en met name tegen VVGZ leidde een slotakkoord in, dat Sliedrecht onwaardig is.

Opstelling Sliedrecht: Basjan Munten ; Serhan Eyupoglu (53’ Dennis Bot), Johan Versluis, Theo Lucius, Joey Rijsdijk ; Jordy de Jong (66’ Onur Ulusan), Levy Liesdek, Stefan van Dam ; Dennis Verhoef, Roy Leeuwestein en Luciano van Harlingen (82’ Rory Willemstijn). 

(verslag: Wim van Mourik - vv Sliedrecht)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 2 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 2 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 6 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 8 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 20 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00