Unitas leeft nog na zege bij SCC'55
Unitas leeft nog na zege bij SCC'55 regio-voetbal.nl

Nieuws 42 keer gelezen

SPRANG CAPELLE - Na de 1-2 nederlaag thuis tegen SSC’55 gaf niemand meer iets voor de kansen van Unitas. Maar hoe anders pakte dit uit. Op het gastvrije sportpark Van Wijlen in Sprang Capelle, dat werd omzoomd door zo’n vierhonderd toeschouwers, behaalde Unitas een dik verdiende 2-4 overwinning.

Unitas startte aanvallend, maar reeds na drie minuten lag de bal aan de andere kant op de stip. Gert Jan Kraan beroerde de bal in het strafschopgebied met zijn arm. De goed leidende scheidsrechter M.P. van Dijk uit Etten Leur zag hier een strafschop in. Boyd de Jong wist met dit buitenkansje wel raad en bracht de thuisclub op een vroege 1-0 voorsprong.

Unitas leek aangeslagen, maar herpakte zich snel wat in de 25 ste minuut resulteerde in de gelijkmaker. Christiaan van Herp werd binnen de beruchte lijnen getorpedeerd door Rick Spijkers. Tuncay Arslan verzilverde de strafschop en bracht hiermee de partijen op gelijke hoogte.

Unitas bleef de beter voetballende ploeg, al moest men wel op zijn hoede zijn voor de uitvallen van de tegenstander. Met een 1-1 stand werd dan ook de rust opgezocht.

Na de thee was Unitas de bovenliggende partij en was het Patrick Zwart die in de 49 ste minuut  de betrouwbare doelman Remco Steenbeek, die zijn laatste wedstrijd voor zijn team keepte, op zijn weg vond. Even later miste een kopbal van de thuisclub de juiste richting. Na 55 minuten mikte Wesly Swets na een goede voorzet van Christiaan van Herp net naast.

Veilige haven
Na 70 minuten kwam Unitas op voorsprong toen Tuncay Arslan via een verdediger van de thuisclub de 1-2 op het scorebord bracht. Twee minuten later was het wederom raak een prima aanval kwam uit bij Stefanos Moschatsis die Melvin de Groot op maat bediende en doelman Steenbeek kansloos liet.

Toch kwam de thuisclub in de 80ste minuut terug in de wedstrijd, al moest hier wel een been aan te pas komen van een van de verdedigers. Niet veel later bracht Patrick Zwart Unitas in veilige haven.

Volgende week wacht de confrontatie met BVV dat Schoonhoven elimineerde, al waren hier wel strafschoppen voor nodig.  De roodbroeken spelen volgende week eerst uit.

(verslag: GVV Unitas)