Woudrichem fitter dan Sleeuwijk
Woudrichem fitter dan Sleeuwijk regio-voetbal.nl

Woudrichem fitter dan Sleeuwijk

Nieuws 70 keer gelezen

SLEEUWIJK/WOUDRICHEM - Woudrichem en Sleeuwijk staan zaterdag voor het eerst tegenover elkaar in de strijd om promotie naar de tweede klasse.

“We worden op onze wenken bediend”, zegt trainer Philip den Haan van Sleeuwijk, dat dit seizoen in tegenstelling tot veel andere derdeklassers uit het Land van Heusden en Altena werd ingedeeld in 3C. “Aan het begin van het seizoen was ik blij dat we ons ook eens konden meten met andere teams, maar tegelijkertijd mis je de derby’s.”

Zaterdag staat Den Haan dus met zijn ploeg weer tegenover Woudrichem, dat tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Zuilichem voor de twintigste keer ongeslagen bleef. Afgelopen weekend was de ploeg van Leon Elands vrij, omdat de wedstrijd tegen NEO’25 vanwege het 90-jarig jubileum van die club al eerder werd afgewerkt. “Dus zijn we met de selectie naar Scheveningen geweest voor teambuilding”, zegt de trainer lachend.

Flow
Dat tekent de ontspannen wijze waarop Woudrichem naar de nacompetitie toe kan werken. De ploeg zit met de derde periode en de ongeslagen status op zak in een flow en de selectie is vrijwel helemaal fit. Ook Mark van Bavel sluit weer aan na zijn blessure. “Dus we kunnen kiezen en dat is lekker. Het is prettig hoe we er momenteel voor staan”, stelt Elands tevreden. “Ik denk dat we fitter zijn dan Sleeuwijk. We maken een goede kans om door te gaan.”

Personele problemen
In Sleeuwijk liggen de kaarten inderdaad anders. Nadat op grootse wijze de eerste periode werd binnen gehaald, zakte het elftal van De Haan af. “Door personele problemen, zoals werk en studie, zaten we met een krappe selectie. Door A-junioren bij de selectie te halen, pleeg je eigenlijk roofbouw op deze spelers. Van de titel konden we, zeker na het 3-0 verlies bij Schoonhoven, afscheidnemen en ook in de tweede en derde periode hebben veel te weinig punten gepakt.” 

Nu, enkele dagen voor de derby tegen Woudrichem, druppelen de spelers bij Sleeuwijk langzaam maar zeker weer de kleedkamer binnen. “We zijn momenteel completer en daardoor heb ik meer personele armslag. Alleen zijn Rick Kolff en Ruben Siland nog wel geblesseerd, toch een aderlating op een smalle selectie. Maar mijn spelers zijn er mentaal klaar voor.” 

Voordeeltje
Beide trainers zijn het er over eens dat het treffen tussen hun teams wedstrijden op zich zijn. “Het zijn de leukste wedstrijden van het jaar, voor beide clubs een toetje”, zegt Elands. “Maar daar doen we het niet voor. Nu willen we meer ook.” 

Volgens Den Haan is het een ‘voordeeltje’ om eerst bij Woudrichem te spelen. “Het is een beetje als Europees voetbal. Natuurlijk probeer je de wedstrijd te winnen, anders ga je voor een gelijkspel of een kleine nederlaag in de hoop het thuis te kunnen afmaken.” Hoewel ‘thuis’ in dit geval een relatief begrip is. De return wordt volgende week bij Sleeuwijk afgewerkt op veld 4 of 5. “Dat ligt praktisch in Oudendijk. Gekscherend wordt hier al gezegd dat we twee uitwedstrijden spelen.”

Overigens is de winnaar van Sleeuwijk-Woudrichem nog niet automatisch promovendus; er wacht dan nog een finaleronde tegen de winnaar van FC Perkouw - sv Meerkerk.

Woudrichem fitter dan Sleeuwijk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 11 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 21 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45