Leerdam Sport’55 en Beesd azen op periodetitel
Leerdam Sport’55 en Beesd azen op periodetitel regio-voetbal.nl

Leerdam Sport’55 en Beesd azen op periodetitel

Nieuws 8 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend azen de nodige ploegen in de regio Leerdam op een plekje in de nacompetitie. HSSC’61 en Beesd zijn de enige ploegen die het in eigen hand hebben. Leerdam Sport, Heukelum, ASH, Vuren en MVV’58 maken echter ook nog kans. Asperen moet juist proberen de nacompetitie te ontlopen.

De derby WNC-LRC in de 1e klasse A is een veredelde oefenwedstrijd. De Leerdammers bereiden zich voor op de nacompetitie, terwijl het voor WNC de laatste wedstrijd van het seizoen is. De Waardenburgers zullen om de eer spelen, bij LRC is ‘heel blijven’ het devies.

Leerdam Sport’55 aast nog op een toetje. De Leerdammers hebben het winnen van de periode niet meer in eigen hand. Eerst moet sv Meerkerk verslagen worden. Daarna is het wachten op het resultaat bij Delta Sport-De Zwerver.  In dezelfde  2e klasse F zijn Tricht en SV Capelle uitgevoetbald. Tricht speelde zich vorig weekend veilig. Capelle is gedegradeerd.

Zinderende ontknoping
De 3e klasse C wacht komend weekend een zinderende ontknoping. De rechtstreekse degradanten, Peursum en Herovina, zijn al bekend, maar rechtstreekse handhaving als deelname aan de promotienacompetitie staan nog op het spel, net als het kampioenschap. Asperen is met Groot-Ammers, SVW en Ameide in gevecht om twee plekken in de derde klasse. Asperen zal bij SC Everstein moeten winnen en dan hopen dat Groot-Ammers bij Herovina of SVW bij VVAC punten laat liggen. Bovenin krijgt Heukelum bezoek van Schoonhoven. De gasten kunnen bij winst nog kampioen worden, maar zijn dan afhankelijk van een onverwachte misstap van Altena tegen Peursum. Als Heukelum weet te winnen, kan het zich nog plaatsen voor de nacompetitie, maar dan mag Perkouw in Arkel niet winnen.

Kapers op de kust
In 4D staan de twee laatste plekken om de promotienacompetitie op het spel. In de derde periode staat HSSC’61 er het beste voor. Bij winst tegen Haaften grijpt de ploeg uit Hei- en Boeicop de prijs. Er zijn echter nogal wat kapers op de kust, want theoretisch maken nog vier andere ploegen kans op die titel. ASH staat één punt achter Heicop en doet ook via de reguliere ranglijst nog een gooi naar het toetje. Winst bij Focus’07 zal hoogstwaarschijnlijk volstaan, maar bij ieder ander resultaat kan de ploeg nog wel eens overal naast grijpen.

Ook Vuren en MVV’58 zijn nog kansrijk in de periode. In de onderlinge ontmoeting hebben beide ploegen het echter niet in eigen hand. Voor de periode moeten beide sowieso winnen. MVV’58 heeft in gevecht met ASH nog een kans op de tweede plek in de eindrangschikking. SVS’65 zal in de thuiswedstrijd tegen Raptim vooral het seizoen goed willen afsluiten. 

Monsterzege
In de zondagse 4e klasse F heeft Beesd de derde periode voor het grijpen. Bij winst op Jan van Arckel mag de ploeg van Wim Bender de nacompetitie in. Rhelico weet na vanavond (donderdag 7-5) of het nog een kleine kans heeft op directe handhaving. Dan speelt Maliskamp de eerder gestaakte wedstrijd tegen SCR uit. Als Maliskamp nog een punt weet te pakken, moet Rhelico de nacompetitie in. Bij winst voor SCR moet Rhelico zaterdag een monsterzege neerzetten tegen HHC’09 en hopen dat Maliskamp met forse cijfers bij Alem verliest. 

Leerdam Sport’55 en Beesd azen op periodetitel
Leerdam Sport’55 en Beesd azen op periodetitel
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden