De Zwerver en HSSC'61 op jacht naar periodetitel
De Zwerver en HSSC'61 op jacht naar periodetitel regio-voetbal.nl

De Zwerver en HSSC'61 op jacht naar periodetitel

Nieuws 33 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Op de laatste speeldag moet nog een flink aantal beslissingen vallen. Zo hopen De Zwerver en HSSC'61 de derde periode in respectievelijk 2F en 4D te pakken en zullen Ameide en Groot-Ammers er in 3C alles aan doen om de nacompetitie om lijfsbehoud te ontlopen.

SteDoCo heeft de buit al binnen, maar dat kan niet worden gezegd van opponent SDC Putten. De Puttenaren zijn -zeker na het nieuws dat Bennekom de vijf punten aftrek terug krijgt- nog niet veilig en dus is het aan kampioen SteDoCo om de sportieve plicht te vervullen.

1e klasse C
In 1C zindert het zaterdag van de spanning. Wie wordt er kampioen, Sliedrecht of Heinenoord? Heinenoord speelt uit tegen degradant Klundert en Sliedrecht ontvangt VVGZ, dat inmiddels veilig is. Als beide koplopers geen misstap begaan, volgt er een beslissingswedstrijd. Nieuw-Lekkerland heeft al een vervangende periode, maar kan bij winst op Heerjansdam ook de derde periode pakken. Heerjansdam daarentegen is in een felle degradatiestrijd verwikkeld en komt dus tot de tanden toe bewapend naar sportpark Excelsior. Alblasserdam zit in hetzelfde schuitje als Heerjansdam. Wellicht helpt het dat tegenstander Rijsoord in deze wedstrijd niks meer te winnen of te verliezen heeft. Hoe dan ook: het is zowel bovenin als onderin D-Day in 1C.

2e klasse D
Drechtstreek leeft tussen hoop en vrees in de westelijke 2e klasse. Tegenstander Strijen gaat in elk geval niets cadeau geven, want die ploeg kan in het slechtste geval zelf nog op plek 11 terechtkomen. Voor Papendrecht telt de nacompetitie; in het thuisduel tegen SC Amstelwijck staan er geen belangen meer op het spel.

2e klasse F
In de 2e klasse F kan De Zwerver de derde periode binnenhalen. Het treft het echter niet dat uitgerekend Delta Sports de tegenstander is. De ploeg uit Houten is ook nog in de race voor de tweede periode en zal de tweede plaats willen vasthouden voor het geval de periode naar Leerdam Sport'55 gaat. De Leerdammers ontvangen sv Meerkerk, dat met de gedachte al bij de nacompetitie om handhaving zal zijn. De geelzwarten treffen hierin FC Perkouw of Heukelum. Geinoord-Hardinxveld en GJS-GVV'63 zijn om des keizers baard. Dat geldt vanuit Gorinchems perspectief ook voor GDC-Unitas, een duel waarin voor de thuisclub de tweede plek nog op het spel staat.

3e klasse C
In 3C zal hekkensluiter Peursum koploper Altena naar verwachting niet van het kampioenschap kunnen afhouden. En dan nog moet Schoonhoven eerst maar eens zien te winnen van Heukelum, dat nog een kansje op de nacompetitie heeft. Arkel wil het seizoen thuis ongeslagen afsluiten. Zeker niet onmogelijk, maar tegenstander FC Perkouw aast op een nacompetitieticket.

Onderin zal Groot-Ammers en Ameide er alles aan gelegen zijn de degradatie-nacompetitie te ontlopen. Groot-Ammers, dat het doelsaldo ook nog eens mee heeft, moet het vege lijf kunnen redden bij Herovina. Ameide moet zelf winnen van Sleeuwijk en dan afwachten wat de concurrentie doet. VVAC kan Ameide een handje helpen door tegen SVW de punten op De Put te houden. Wellicht stimuleert het de groenwitten dat de trainer van SVW zich na de eerste confrontatie in de Gorinchemse media weinig vleiend over VVAC, waar captain Tim Pallandt zijn laatste wedstrijd speelt, uitliet.

3e klasse D
De Alblas kan in 3D (West 2) DHV het zetje naar de 4e klasse geven, mits GSC/ODS wint van EBOH.

4e klasse D
In 4D (West 2) zijn de kaarten geschud. IFC-Streefkerk is dus geen topper meer, al zal Streefkerk willen laten zien de ware kampioen te zijn. SV Noordeloos doet het zeker niet verkeerd de laatste weken en kan bij Lekkerkerk misschien wel voor een verrassing zorgen. Dat zou voor trainer Perry Blokland een mooi afscheidscadeau zijn.

4e klasse D
HSSC'61 is in de ban van de derde periode. Bij thuiswinst op Haaften is het nacompetitieticket binnen. Het zou de beloning zijn voor een sterke tweede seizoenshelft. Vianen-Lekvogels, SVS'65-Raptim en Well-Schelluinen gaan slechts om de sportieve eer.

2E zondag
Zondagtweedeklasser Unitas heeft het ontlopen van directe degradatie in eigen hand. Bij winst op het al gedegradeerde TSC vormt de nacompetitie de Gorinchemse reddingsboei.

De Zwerver en HSSC'61 op jacht naar periodetitel
De Zwerver en HSSC'61 op jacht naar periodetitel
De Zwerver en HSSC'61 op jacht naar periodetitel
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden