Titel lonkt voor Kozakken Boys en Altena
Titel lonkt voor Kozakken Boys en Altena regio-voetbal.nl

Titel lonkt voor Kozakken Boys en Altena

Nieuws 58 keer gelezen

WERKENDAM/NIEUWENDIJK - Kozakken Boys kan zaterdag kampioen worden van de topklasse en Altena heeft de titel in de derde klasse C voor het grijpen.

Afgelopen zaterdag mochten ze in Werkendam al even aan het kampioenschap ruiken. De kampioensschaal werd al uit het papier gewikkeld. Kozakken Boys was een paar minuten verwijderd van een historisch moment, maar concurrent Spakenburg stak er toch een stokje voor door in de extra tijd alsnog een overwinning te pakken.

Nu mag Kozakken Boys zaterdag in de uitwedstrijd tegen Barendrecht de kroon op het werk zetten. Eén puntje is voldoende. Danny Buijs, die op 18 mei met de trainerscursus TC1 start en zich van de KNVB niet meer met de coaching mag bemoeien, waardoor hij nu als de woordvoerder van de staf optreedt, hoopt vurig dat zijn mannen zichzelf belonen. 

Buijs vindt dat het team het ook verdient. “We hebben al 59 punten. De vorige kampioenen in de topklasse Spakenburg en Katwijk kwamen respectievelijk niet verder dan 54 en 56 punten. We staan vanaf wedstrijd nummer negen bovenaan. Ik hoop dat de jongens zichzelf belonen.”

Buijs zei een aantal weken geleden dat de Kozakken twintig overwinningen nodig hadden om de beste te worden. Bij een zege op Barendrecht zal ook die wijsheid geschiedenis worden. Het zal geen gemakkelijke klus worden, weet ook Buijs, hoewel één punt bij Barendrecht voldoende is voor Kozakken Boys om de titel te grijpen. Danny Buijs denkt wel het goede medicijn te weten om de doelstelling te halen. “Het zal inderdaad geen makkie worden, maar als we ons eigen niveau kunnen halen en super geconcentreerd kunnen blijven, moet het lukken.”

Sterkhouders
Kozakken Boys mist in het duel van de waarheid wel wat sterkhouders. Van spits Berry Powel is het nog onzeker of hij mee kan doen in de kampioenswedstrijd, de middenvelders Hermon Tekleab en Yoann de Boer zullen moeten toekijken. 

Powel en Tekleab zijn geblesseerd en De Boer liep zaterdag  tegen Excelsior een fatale gele kaart op. “Dit is verschrikkelijk balen. Ik besefte het pas na afloop in de kleedkamer. Het hele seizoen geen wedstrijd gemist. En nu er niet bij.”

Mocht Kozakken Boys zaterdag overigens niet in de missie slagen volgt een week later een beslissingswedstrijd tegen Spakenburg op het veld van FC Volendam.

Rooskleurig
Voor Altena liggen de kaarten op papier een stuk gemakkelijker. Het op bezoek komende Peursum is inmiddels al gedegradeerd. Met één punt meer dan concurrent Schoonhoven ziet het er rooskleurig uit.

“Als je de ranglijst bekijkt klopt dat, maar het is toch een wedstrijd op zich”, stelt Altena-trainer Harry Biemans. “We beschouwen het als een normale wedstrijd. We zullen wel beter moeten spelen dan in de eerste wedstrijd tegen deze tegenstander (1-1 red.). Peursum verliest de laatste weken nipt. We zijn dus gewaarschuwd. We hebben het helemaal in eigen hand. De laatste weken doen we het goed. De opdracht was de druk bij Schoonhoven te houden en dat is gelukt. Dat moeten we dus nog even volhouden.”

Bij Altena ontbreekt Marvin Blom (hamstringblessure) en Menno Victoria is nog een vraagteken. Een kampioenschap voor  Altena betekent dat er een mindere periode wordt afgesloten. Tweemaal op rij moesten de Nieuwendijkers immers een stapje terug doen. 

Met een kampioenschap en de daarmee gepaard gaande promotie naar de tweede klasse lijken er weer vette jaren in het verschiet te liggen. 

Bijzonderde situatie
Voor trainer Harry Biemans is het ook een bijzondere situatie. Zijn contract werd niet verlengd. Een tegenvaller voor de man uit Raamsdonksveer, die volgend seizoen DESK uit Kaatsheuvel onder zijn hoede krijgt. Van rancune is bij Biemans echter geen sprake. “Dit is de kers op de taart. Voor de club, spelers en de staf. Toch een beloning voor twee jaar werken.”

Titel lonkt voor Kozakken Boys en Altena
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden