Kozakken Boys wil nog twee aanwinsten halen
Kozakken Boys wil nog twee aanwinsten halen regio-voetbal.nl

Kozakken Boys wil nog twee aanwinsten halen

Nieuws 41 keer gelezen

WERKENDAM - Kenners stellen dat de Kozakken Boys-selectie voor het volgend seizoen, waar promotie naar de tweede divisie op het spel staat, nog beter in balans zal zijn. Het duo Kees Spaan en Teus Blokland is op zorgvuldige wijze aan het doorselecteren.

Spaan: “In de eerste plaats moesten wij vervangers zoeken voor spelers die ons gaan of hebben verlaten. Wij zijn een eind op de goede weg. Ik verwacht na onze laatst gemelde aanwinst, Denzel James (Noordwijk), nog twee spelers te kunnen melden.”

Rond de komst van James ontstond zaterdag verwarring. Noordwijk wil de 20-jarige vleugelaanvaller alleen vrijgeven als Kozakken Boys een afkoopsom overmaakt. “Dat gaan wij natuurlijk niet doen. Wij hebben een handtekening van Denzel en die heeft Noordwijk niet. Dit is een zaak tussen Noordwijk en Denzel James.”

Nieuwkomers op een rijtje
Alle nieuwkomers op een rijtje. Roel de Kruijk (27) komt van SteDoCo. De aanvallende middenvelder heeft veel scorend vermogen en heeft er ook dit seizoen alweer vijftien in zitten. De Kruijk kan op veel posities in de as en op het middenveld uit de voeten.

Mimoun Eloishgiri maakt de overstap van zaterdag-topklasser Ajax. De aanvaller heeft een verleden bij PEC Zwolle en is nu smaakmaker bij de Ajax-amateurs.

Quentin Jakoba keert na één seizoen terug bij Kozakken Boys. De multifunctionele verdediger is in de achterste lijn overal inzetbaar. De Bredanaar is daarom een welkome versterking voor de Danny Buijs-equipe. Jakoba, vorig seizoen nog ‘Speler van het Jaar’ in Werkendam, liet al snel na zijn vertrek van De Zwaaier weten bij ASWH niet de sfeer aan te treffen die hij in Werkendam gewend was. Een verloren zoon komt dus terug.

Kozakken Boys hecht er grote waarde aan om spelers uit eigen opleiding een kans te geven. Zo maakt Cristian-Esteban van Oord de overstap vanuit de A1.

Aanvaller Davi Lizardo (ex-FC Dordrecht) en middenvelder Hermon Tecleab (ex-international van Eritrea) zijn al sinds januari van dit jaar speelgerechtigd voor Kozakken Boys.

Doelman
Everton Pires Tavares (24) is een aanvallende middenvelder die de overstap maakt van RVVH naar Werkendam. Hij zal net als De Kruijk in aanmerking komen voor een van de posities die Richie Basoski en Sjoerd van der Waal achterlaten.

Na het aangekondigde vertrek van doelman Gino Mommers is Maikel van de Kieboom aangetrokken als doelman. Hij zal met Jesper Hogedoorn moeten uitmaken wie eerste keus onder de lat wordt.

Sherwin Grot (24) is een echte nummer tien die ook voorin uit de voeten kan. Dat bewees hij onlangs met drie doelpunten in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg. Hij kan Kozakken Boys op 9 mei een grote dienst bewijzen door met GVVV opnieuw van Spakenburg te winnen.

(Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden