Winnaars en verliezers in Bommelerwaard
Winnaars en verliezers in Bommelerwaard regio-voetbal.nl

Winnaars en verliezers in Bommelerwaard

Algemeen 153 keer gelezen

BOMMELERWAARD - Voetbalseizoen 2014-2015: HRC14, Nivo Sparta en toch ook Roda Boys kregen de handen op elkaar. Kerkwijk, Well en Alem zijn de verliezers.

WINNAARS

HRC14
In het eerste jaar na de samensmelting van Rossum en degradant Hurwenen kon de kampioensvlag bij HRC14 al in top. Geen daverende verrassing, omdat insiders de nieuwe fusieclub aan het begin van het seizoen al bombardeerden tot titelkandidaat. HRC14 kwam pas in december aan de leiding na een makkelijke 0-3 uitzege bij buurman en concurrent RKVSC. Feest in Rossum dus, hoewel er een kleine smet op de titel ligt. Opmerkelijk genoeg scheidden halverwege het seizoen de wegen van de vijfdeklasser en (toch wel) succestrainer Marcel Helderton wiens gedisciplineerde spelopvatting slecht lag in de spelersgroep. Tussenpaus Louis Weijers ging door met de zegetocht.

Nivo Sparta
Oei, wat zag het er slecht uit voor Nivo Sparta toen de eerste blaadjes vielen. De tweedeklasser die twee seizoenen geleden nog hoofdklasse speelde, zakte vervaarlijk af richting de onderste plekken in 2F. In Zaltbommel werd al gevreesd voor de derde degradatie in drie jaar tijd. Totdat trainer Theo van Geffen zijn flink verjongde ploeg vlak voor de winterstop alsnog aan de praat kreeg. Ook na januari bleef het motortje Nivo Sparta lopen, waardoor de ploeg een voorname kandidaat werd voor de tweede periode. Een met 3-0 gewonnen beslissingswedstrijd tegen GDC bracht Nivo in april deze eerste prijs sinds jaren. Club zou in de eindstand zomaar tweede kunnen worden achter de ongenaakbare koploper Geinoord.

Roda Boys
Roda Boys keerde na één seizoen tweede klasse terug naar de eerste klasse en redde twee competitierondes voor het einde het vege lijf. Niet dat degradatie in de periode daarvoor dicht in de buurt was - de ploeg verkeerde gedurende het hele seizoen nooit in de onderste regionen, maar pakte de laatste maanden te weinig punten om eerder veilig te zijn. De mannen van trainer Pieter Tuns stonden in de herfst zelfs bovenin, maar dat was te veel weelde voor Roda Boys. Routinier JP Becht, die eerder aangaf waarschijnlijk te zullen stoppen, plakt er een jaartje aan vast bij de Aalstenaren. Ook dát is winst.

VERLIEZERS

Kerkwijk
Wat een dramaseizoen bij Kerkwijk. Dorpsclub focuste aan het begin van het seizoen op het bereiken van de play-offs, maar twee duels voor het competitie-einde is de vierdeklasser afgezakt naar de voorlaatste plaats. Dat had trainer Carlo van Zanten, nieuw op de bank bij Kerkwijk, zich anders voorgesteld. De opvolger van de vorig jaar uitgebluste trainer Albert de Laat kon zijn manschappen niet motiveren en stak zijn kritiek daarover niet onder stoelen of banken. Van Zanten volgt zijn hart: volgend seizoen traint hij het tweede van Nivo Sparta.

Well
Ook een verliezer in de vierde klasse: Well. Terwijl het seizoen nog zo goed begon: de ploeg van Hans van Gameren draaide vrolijk mee in de top van 4D, samen met de Grote Vier Focus’07, Schelluinen, MVV’58 en ASH. Totdat in het elftal de één na de ander lichamelijke mankementen vertoonde en schorsingen zich opstapelden. Met één uit zeven zakte Well als een baksteen. Even kwam er een opleving, maar het tussentijds aangepaste (lagere) doel – een vijfde plaats – raakt ook langzamerhand uit zicht. Een deceptie voor de club die vorig seizoen de play-offs haalde.

Alem
De degradatie is nog niet officieel, maar bij Alem geloven ze met de week minder in een wonder. Trainer Patrick Theuwis promoveerde in 2013 met de oranjehemden uit de vijfde klasse, hield zijn ploeg met kunst- en vliegwerk in de vierde klasse, maar nu lijkt er geen ontkomen aan. Het sleutelduel van afgelopen zondag tegen Jan van Arckel ging met 2-3 verloren. Vierdeklasser kán nog te hulp worden geschoten door de KNVB. De bond bracht drie punten in mindering vanwege ongeregeldheden tijdens het gestaakte duel bij Maliskamp (-1) en poging tot wedstrijdfraude na het duel tegen RKTVC (-2). Maar in Alem weten ze: de KNVB is onverbiddelijk.

André van der Vlerk

Winnaars en verliezers in Bommelerwaard
Winnaars en verliezers in Bommelerwaard
Winnaars en verliezers in Bommelerwaard
Winnaars en verliezers in Bommelerwaard
Winnaars en verliezers in Bommelerwaard
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 1 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 1 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 5 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 7 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 20 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00