ASH en Vuren strijden voor nacompetitieticket
ASH en Vuren strijden voor nacompetitieticket regio-voetbal.nl

ASH en Vuren strijden voor nacompetitieticket

Nieuws 16 keer gelezen

REGIO LEERDAM – ASH en Vuren behoren tot de zeker vijf clubs die in de 4e klasse D nog om een ticket voor de promotie nacompetitie strijden. Vuren staat in de derde periode nu door het beste doelsaldo bovenaan en verdedigt in Hellouw deze koppositie tegen ASH, dat ondanks de subtopnotering in de totaalstand zelf nog nergens zeker van is.

ASH kan ook nog via die totaalstand de nacompetitie bereiken, maar de Hellouwse ploeg moet dan wel boven rivaal MVV’58 eindigen. Die Meterense ploeg kan ondanks de huidige mooie tweede plaats nog overal naast gaan grijpen en zal dus zelf zaterdag in Schelluinen van de tweede periodekampioen moeten zien te winnen om kansrijk te blijven voor kwalificatie voor de nacompetitie.

Andere kanshebbers
Brakel en HSSC’61 zijn andere kanshebbers in de derde periode. HSSC’61 heeft nog een gunstig programma en moet in Hei- en Boeicop van Well kunnen winnen. Brakel speelt in Culemborg tegen koploper Focus’07, dat na de stunt van HSSC’61 een herkansing krijgt om kampioen te worden. Voor Brakel, HSSC’61 en Vuren kan alleen de winst van de derde periode een plaats in de nacompetitie opleveren. ASH en MVV’58 hebben ook nog de mogelijkheid via de totaalstand.

Eerste klasse
In de eerste klasse moet LRC nog altijd de virtuele hoop blijven koesteren dat koploper SVL tegen degradatiekandidaten, zoals zaterdag Almkerk, steken laat vallen. Dan dient LRC in Leerdam wel te winnen van VVZ’49, dat zelf fel voor lijfsbehoud strijdt. LRC moet dan beslist revanche nemen voor de blamerende 4-0 nederlaag in Soest bij de competitiestart.

WNC heeft theoretisch nog één punt nodig om definitief veilig te komen. Roda’46 komt echter naar Waardenburg met aanspraken op de derde periode, waarin de club uit Leusden verrassend bovenaan staat. WNC is er evenwel op gebrand om eindelijk weer eens te winnen.

Tweede klasse
Leerdam Sport aast in de tweede klasse nog op de derde periode. Dan zal er zaterdag in Gorinchem wel moeten worden gewonnen van Unitas, dat overigens zelf succes nog nodig heeft om rechtstreekse degradatie te voorkomen en in elk geval de reddingsboei van de degradatie nacompetitie te kunnen halen. Tricht is nog lang niet veilig om de nu door sv Meerkerk bezette elfde plaats, die degradatieduels inhoudt, te kunnen ontlopen. Het bezoek aan GJS, dat nog volop in de race is voor kwalificatie voor de promotie nacompetitie, zal Tricht in Dalem echter zwaar vallen.

Derde klasse
Herovina staat er in de derde klasse C als voorlaatste erg slecht voor. Bovendien strijdt opponent FC Perkouw voor een plek in de promotie nacompetitie. In Berkenwoude dreigt het doek over Herovina bijna te vallen. Asperen heeft inmiddels ook grote zorgen. Als in Groot Ammers weer zou worden verloren, dreigen in elk geval voor Asperen degradatieduels. Omdat Groot Ammers zelf de zege ook nodig heeft om veilig te komen, zijn de perspectieven voor Asperen niet zo gunstig. Heukelum is de kans op deelname aan de promotie nacompetitie in de laatste weken aan het verspelen. Als in Sleeuwijk niet van de eerste periodekampioen wordt gewonnen, is het sprookje voor Heukelum bijna voorbij.

Vierde klasse
In 4 D kan het zaterdag in Haaften tussen Haaften en SVS’65, bijna gelijk op de ranglijst in de middenmoot, alle kanten uit. Beide clubs presteren in ieder geval veel beter dan vorig seizoen.

Op zondag staat Beesd in 4 F verrassend bovenaan in de derde periode. Om die mooie positie uit te bouwen moet er thuis van middenmoter SC Elshout worden gewonnen. Rhelico staat voorlaatste en kent serieuze degradatiezorgen. In Den Bosch tegen koploper TGG zijn de vooruitzichten zeker niet florissant.

Anton van der Giessen

ASH en Vuren strijden voor nacompetitieticket
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden