Nivo Sparta de nacompetitie in
Nivo Sparta de nacompetitie in regio-voetbal.nl

Nieuws 16 keer gelezen

VLIJMEN - Nivo Sparta heeft de beslissingswedstrijd om de tweede periodetitel dinsdagavond met 3-0 gewonnen van GDC en gaat de nacompetitie in.

Er werd in Vlijmen (neutraal terrein) gerust met een 0-0 stand. In de tweede helft maakten Jordi de Wit, Niels den Haan en Wesley Paymans het verschil voor de ploeg uit Zaltbommel.

Nivo Sparta is nu zeker van de nacompetitie om promotie. GDC kan ook nog een ticket bemachtigen door derde te worden in de eindrangschikking van de 2e klasse F. De geelblauwen ondervinden concurrentie van onder meer GJS en Delta Sports.

Verre ingooi
In Vlijmen was GDC zowel in de eerste helft als in de tweede helft de eerste tien minuten de bovenliggende partij. Verder was Nivo Sparta de betere ploeg. Vooral de lange ingooi van Niels den Haan leidde regelmatig tot onrust voor het doel van GDC. In de extra tijd van de eerste helft leek Nivo Sparta eindelijk de score te openen. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Bjorn Jongste, maar die maaide finaal over de bal heen. Verder treuzelde Bart Geurts te lang bij een vrije kans, waardoor verdediger Jelle Bouman nog kon redden.

Na de rust opende GDC met een vrije trap van Pascal de Vries, die net naast ging. Aan de andere kant kwam ook Jordi de Wit niet tot scoren. Hij schoot op de voet van keeper Wesley van der Wardt. Vijf minuten later lukte het De Wit wel. Een van richting veranderd schot werd nog gekeerd door de keeper van GDC, maar De Wit benutte de rebound voor de 1-0.

Kolfje naar de hand
GDC moest risico’s gaan nemen en dat was een kolfje naar de hand van Nivo Sparta. Keeper Van der Wardt ging onder een hoekschop door en Erik den Ouden kon nog redden op de doellijn, maar Niels den Haan maakte uit de rebound de 2-0. Daarmee was de wedstrijd gelopen. Een minuut voor tijd maakte Wesley Paymans er nog 3-0 van. De periodetitel was binnen voor Nivo Sparta.

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 17 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 17 uur geleden
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33