Marcel van Steenis (LRC) blijft voorzichtig
Marcel van Steenis (LRC) blijft voorzichtig regio-voetbal.nl

Marcel van Steenis (LRC) blijft voorzichtig

Nieuws 11 keer gelezen

LEERDAM - Marcel van Steenis loopt twintig jaar mee in het trainersvak, maar werd toch weer eens verrast. “Wat ik in de aanloop naar het duel in De Meern heb meegemaakt, was ook voor mij nieuw. Ik kon door de namen van liefst tien spelers een streep halen: vijf blessures en vijf schorsingen.”

Van Steenis zet de namen nog maar eens op een rij. Ali Hamid (buitenland); geblesseerd: Rico Lopes Leocádio, Arie van Houwelingen, Robin Boekhout en Cor Bal; geschorst: Danny van Steijn (nog drie duels), Rogier Gerritsen, Gerald de Jong, Rutger van der Kleij en Jarraynell van der Pol.

“Het voordeel is dat ik zaterdag in De Meern jonge spelers als de net zeventien jaar geworden Jeffrey van der Heijden heb kunnen laten beginnen. Een prima rechtsback met toekomst bij de club. Frank Verweij kreeg een invalbeurt, want hij had al met de A1 tegen Sleeuwijk gespeeld. Wel een jongen die volgend seizoen aansluit bij de eerste selectie.”

Van Steenis kan natuurlijk altijd een beroep doen op zijn assistent André Zondag. De 41-jarige goalgetter nam maar meteen de openingstreffer voor zijn rekening. Een echte goal op zijn Zondags. Na een combinatie met Anass Lahnine krulde hij de bal met links in de bovenhoek. Zo gemakkelijk, maar ongelooflijk eigenlijk. André Zondag weet dat de ploeg hem aan het einde van een slopend seizoen wel eens nodig kan hebben. Van Steenis zal mogelijk in de nacompetitie nog wel eens gebruik van Zondag maken.

Nul
LRC Leerdam kan al weken rekenen op doelman Giordano van der Pol, die nauwelijks te passeren is. Hij hield zaterdag voor de negende keer dit seizoen de nul. Van Steenis hoopt dat Cor Bal zaterdag tegen VVZ’49 weer aansluit. “Hij heeft last van zijn meniscus, maar die schoot alweer op zijn plaats.”

Robin Boekhout loopt alle specialisten af om de pijn in het hielbeen weg te krijgen, dat lukt nog maar niet. “Ik denk dat alleen rust hem kan helpen en dat hij de nacompetitie haalt.” Die kans is kleiner voor aanvoerder Arie van Houwelingen, die bij zijn revalidatie geen enkel risico neemt.

Op scherp
Bij LRC Leerdam staan nu zes spelers op scherp. Van Steenis gaat uit van nacompetitie en wil zijn groep op 16 mei zo volledig mogelijk hebben. Danny van Steijn is dan terug van zijn schorsing. Zaterdag zijn Van der Kleij, Gerritsen, De Jong en Van der Pol al beschikbaar. “Het zal duidelijk zijn dat wij in de slotwedstrijd van dit seizoen, tegen WNC, uiterst voorzichtig zullen zijn. Ik zeg niet dat wij die wedstrijd laten lopen, maar niemand mag een kaart of blessure oplopen.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 15 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44