Beesd en Rhelico wachten op definitieve rapport
Beesd en Rhelico wachten op definitieve rapport regio-voetbal.nl

Beesd en Rhelico wachten op definitieve rapport

Nieuws 334 keer gelezen

BEESD/RUMPT – De voetbalverenigingen Rhelico en Beesd zijn weer ‘on speaking terms’, maar de echte witte rook voor de fusie blijft nog even uit. “Wij wachten het definitieve rapport van KYBYS af – dat is voor ons leidend”, zegt Beesd-voorzitter Maarten van der Hulst.

Vorige week werd al bekend dat de grootste impasse tussen beide verenigingen was doorbroken. Eind vorige maand liepen de besprekingen tussen vertegenwoordigers van beide clubs – verenigd in een stuurgroep – in het zicht van de haven stuk. Volgens het concept-rapport van onderzoeksbureau KYBYS zou sportpark Molenzicht in Beesd de meest geschikte locatie zijn voor de toekomstige fusieclub. De vertegenwoordigers van Rhelico waren het daar compleet mee oneens. Men bestreed de conclusies van het rapport - onder meer over de omvang van beide sportparken en de kosten van de herinrichting van de nieuwe accommodatie – en trok de stekker uit het fusieproces.    

Bij nader inzien vonden de bespelers van sportpark Boutestein dat wat al te grijs, waarop Rhelico-voorzitter Leo van Rijnsbergen toch maar weer contact zocht met zijn collega van Beesd. “We willen de samenwerking in stand houden. Het is een goede zaak om op het gebied van de junioren – maar ook als het gaat om seniorenteams – samen op te trekken. Ook al lijkt een fusie nu misschien even wat verder weg, we willen de samenwerking komend seizoen toch uitbreiden.”

Constructief
Omdat de stuurgroep van Beesd en Rhelico inmiddels uit elkaar is gevallen, heeft Rhelico voorgesteld een werkgroep met nieuwe deelnemers te formeren om het samenwerkingsproces weer op gang te brengen. “Daarnaast is er een constructief gesprek gevoerd met bureau KYBYS. Het merendeel van de vragen is beantwoord en diverse onduidelijkheden zijn weggenomen. We wachten nu het definitieve rapport af. Daarnaast zijn we benieuwd hoe het bestuur van Beesd reageert op onze uitnodiging om weer te gaan praten.”

De leden van Rhelico zijn inmiddels uitgenodigd voor een bijeenkomst op donderdag 30 april in de kantine van de club. Dan worden ze door het bestuur bijgepraat over het definitieve rapport en de toelichting van KYBYS. “Samen met de leden willen we een stap voorwaarts maken”, zegt Van Rijnsbergen.

Ontbrekende schakel
Beesd-voorzitter Van der Hulst bevestigt dat er telefonisch contact is geweest met de buren. “Wij staan nog steeds compleet achter een fusie. We vinden die ontwikkeling van groot belang voor de toekomst van onze vereniging. Dat hebben we eerder ook aan onze leden van de stuurgroep meegegeven. Maar: nu wachten we even op het definitieve rapport. Dat is de ontbrekende schakel, dat bepaalt welke kant het uitgaat. Zodra dat beschikbaar is, gaan we aan de slag”, aldus Van der Hulst, die laat weten dat Beesd zich bij voorbaat conformeert aan de conclusies van het rapport dat mogelijk nog deze week verschijnt. 

André Bijl

 

Beesd en Rhelico wachten op definitieve rapport
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 18 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44