Michael van den Oever wil met GRC 14 hogerop
Michael van den Oever wil met GRC 14 hogerop regio-voetbal.nl

Michael van den Oever wil met GRC 14 hogerop

Algemeen 50 keer gelezen

GIESSEN/RIJSWIJK - Tweedeklasser GRC 14 richtte zich afgelopen zaterdag weer op. Na twee forse nederlagen op rij won de fusieclub uit bij Tricht (2-3).

Michael van den Oever was in dat duel weer spekkoper. Tien minuten voor tijd schoot hij schoot GRC naar de 2-3. De overwinning werd gekoesterd als een liefje. GRC leek namelijk de weg kwijt. 5-0 verlies tegen laagvlieger Unitas en een 0-4 afstraffing door GJS.

“Het vertrouwen is inderdaad weer terug”, glimlacht Michael van den Oever. “We hebben een aantal wedstrijden met een ander systeem gespeeld en dat lag ons niet zo. Tegen Tricht hebben we het oude systeem maar weer van stal gehaald. Dat is een stuk beter op ons lijf geschreven.”

Michael van den Oever wil de systemen wel even uitleggen. “In ons oude systeem speelden we meer van achteruit. In het ‘nieuwe’ systeem speelden we meer naar voren en daarin was onze omschakeling niet zo goed. We gaven ook veel te veel ruimte weg. Trainer Marcel van Helmond kwam er mee aan het systeem weer terug te draaien. Wij waren het daar wel mee eens natuurlijk.”

Wapen
In het al beproefde oude systeem wist Michael van den Oever dit seizoen al menig aanval doeltreffend af te ronden. Zaterdag dus ook weer. “Zo kon ik ook weer lekker rechts vanaf het middenveld aanvallen en de ruimte in duiken. En daarmee mijn snelheid benutten, iets dat toch wel een belangrijk wapen van me is”, zegt de GRC-topscorer (dertien treffers).

Tweede plaats
Met de winst op Tricht staan de gezichten in Het Almbos weer op vrolijk en mag er weer van een goede eindklassering in 2F worden gedroomd. De 21-jarige timmerman beseft dat de eerste plaats een onhaalbare zaak is. “Geinoord zal wel kampioen worden. Daar ga ik tenminste van uit. Wij moeten nu maar proberen te mikken op de tweede plaats. Als je zelf geen periodetitel hebt, kun je die dan overnemen van Geinoord. Wij gaan in ieder geval voor plaats twee.”

Rek
Via de nacompetitie zou GRC 14 dan alsnog een promotie kunnen afdwingen. Het zou mooi zijn voor de fusieclub in haar eerste jaar van het bestaan. “De wedstrijden in de nacompetitie zijn niet te voorspellen. Daar kun je vrij weinig van zeggen. Het zijn allemaal wedstrijden op zich. We willen zelf wel graag naar de eerste klasse. Als het dan via de nacompetitie zou kunnen, zou heel mooi zijn.”

De Rijswijker denkt dat zijn team op termijn in de eerste klasse wel mee zou kunnen. “We hebben een jeugdig team waarin rek zit”, filosofeert de tweelingbroer van Wesley.

Doelstelling
Een stapje hogerop zou de jeugdige aanvaller goed uitkomen. “Het liefst speel ik met GRC 14 natuurlijk in de eerste klasse. Dat is ook mijn eerste persoonlijke doelstelling. Maar als dat met GRC 14 in de komende jaren niet zou lukken, dan zou het wel kunnen dat ik dat ergens anders ga proberen wanneer de mogelijkheid zich aandient.”

Kortom, als een club van stand zich zou melden, sluit Michael op voorhand niets uit.  “Dan zou ik er zeker over nadenken. Maar het moet wel zo zijn dat ik dan wel negentig minuten wil blijven voetballen”, filosofeert Michael van den Oever, die nog een keer onderstreept het liefst met GRC die stapjes te maken, want dan is ‘een transfer’ geen issue.

Michael van den Oever wil dus graag met GRC 14 oogsten. Zaterdag volgt het inhaalduel tegen sv Meerkerk. “We moeten nu de lijn doorzetten. Ik verwacht tegen Meerkerk toch wel drie punten te halen.”

Goed besluit
GRC 14. De vv Giessen en de vv Rijswijkse Boys smolten ineen. Een goed besluit, vindt Michael. “Er is geen verschil meer te proeven. De sfeer is goed. We kenden elkaar natuurlijk allemaal al goed. Het gaat prima. Mij bevalt het uitstekend. Ik heb het prima naar mijn zin in de nieuwe omgeving."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33