Jan Kroos neemt een sabbatical
Jan Kroos neemt een sabbatical regio-voetbal.nl

Jan Kroos neemt een sabbatical

Nieuws 41 keer gelezen

HARDINXVELD/AMEIDE – Toen afgelopen december oefenmeester Jan Kroos en derdeklasser Ameide besloten geen derde seizoen samen te werken, wist de trainer nog niet exact waar zijn toekomst lag. Of een nieuwe club, dan wel een jaartje even helemaal niets.

Inmiddels weet Kroos waar zijn nabije toekomst ligt. “Ik ben er uit”, legt Kroos desgevraagd uit. “Regelmatig word ik gebeld door clubs of ik interesse heb om hun trainer te worden. Maar ik heb de boot afgehouden. Mijn afwachtende houding is gebaseerd op familieomstandigheden en ook mijn drukke werkzaamheden in de makelaardij, waarvoor ik regelmatig op zaterdagochtend moet werken. Alles overwegende heb ik besloten om een jaartje geen club te trainen. Na Bolnes, Groot-Ammers, Hardinxveld, Pelikaan, Drechtstreek en Ameide is het straks wel lekker om even geen verplichtingen te hebben.”

Know how
Maar helemaal stil zitten, zal Kroos niet. “Bij de KNVB heb ik een verzoek ingediend om het laatste stukje voor het trainersdiploma TC1 te mogen afronden. Eén praktijkonderdeeltje ontbreekt nog. Verder sluit ik een functie als technische man tussen bestuur en hoofdtrainer ook niet uit. Met Drechtstreek, waar ik vier fantastische voetbaljaren heb gehad, is al een goed gesprek geweest. Mijn technische know how kan ik in Papendrecht Oost uitstekend inzetten bij de A-selectie en niet te vergeten voor de jeugdafdeling.”

Zorgen
Voorlopig heeft de inmiddels 55-jarige Kroos nog andere ‘zorgen’ aan zijn hoofd. “we gaan proberen de fantastische vereniging Ameide in de derde klasse te houden. Echt een mooi clubje, waar ik van alle kanten word gesteund. We zitten op de goede weg en spelen nog een aantal belangrijke wedstrijden, zoals binnenkort tegen Arkel en Herovina.”

Theo Sprong

Jan Kroos neemt een sabbatical
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden