Be’79 maatje te groot voor CFM/Transito
Be’79 maatje te groot voor CFM/Transito regio-voetbal.nl

Nieuws 70 keer gelezen

WERKENDAM - CFM/Transito 1 speelde vrijdagavond in eigen huis haar een-na-laatste wedstrijd van het seizoen. Het als derde geplaatste Be’79 1, dat haar laatste wedstrijd speelde, was de tegenstander. In de uitwedstrijd gingen de Werkendammers hard onderuit tegen de (toen nog) kampioenskandidaat: 7-1. In deze wedstrijd stond er, behoudens de eer, niets meer op het spel. CFM/Transito 1 was al zeker van handhaving en een plek in de middenmoot, voor Be’79 1 was het hoogst haalbare de tweede plaats.

Om 21:00 uur werd afgetrapt in De Crosser en het kwalitatief sterke team van de gasten pakte meteen het initiatief. CFM wist nauwelijks gevaarlijk te worden. De beste kansen waren voor de gasten, maar doelman Niek Swagemakers hield CFM met enkele goede reddingen op de been. Pas na 10 minuten was het Josbert Wemmenhove die de doelman van de gasten tot de eerste redding dwong.

Een minuutje later was het aan de andere kant wel raak. Waar CFM dacht aan een overtreding, gingen de gasten onverstoorbaar door en kon de 0-1 gemakkelijk worden binnengeschoten. Na deze tegentreffer kwam CFM wat beter in de wedstrijd. De gasten werden teruggedrongen op eigen helft en CFM creëerde wat kansen. Corné van Weelden en Bart Jongejan mikten de bal in kansrijke positie echter net naast. Waar CFM verzuimde haar kansen af te maken, was Be’79 voorin wel scherp. Kort voor rust maakten de gasten de 0-2 en 0-3.

Rollen omgedraaid
Aan het begin van de tweede helft waren de rollen omgedraaid. De gasten hadden het balbezit, maar het was CFM dat via Josbert Wemmenhove scoorde: 1-3. Hierna kregen de Werkendammers ook kansen op de aansluitingstreffer, maar deze viel niet omdat er voorin slordig werd omgesprongen met de geboden ruimte.

Hierop namen de gasten het initiatief weer over en in balbezit waren deze ijzersterk. Met uitstekend positiespel werd CFM van voetballen afgehouden. Be’79 leek de 1-3 tussenstand echter wel prima te vinden, want behoudens enkele schaarse kansen zorgden de gasten nog maar voor weinig gevaar voor het doel van CFM. Vijf minuten voor tijd probeerden de Werkendammers met een meevoetballende keeper de aansluitingstreffer te forceren. Dit resulteerde nog wel in de 2-3 van Gerrit de Ruijter, maar in de resterende minuten bleven de gasten eenvoudig staande.

Deze verliespartij betekende alweer de vijfde nederlaag op rij voor CFM/Transito 1. Hierdoor is het na de winterstop de op een na slechtst presterende ploeg in de Topklasse C. Over twee weken wordt het seizoen in eigen huis afgesloten tegen VV Prinsland 1.

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden