Jogadores CF/Cagemax op drempel van titel
Jogadores CF/Cagemax op drempel van titel regio-voetbal.nl

Nieuws 49 keer gelezen

GORINCHEM – Jogadores CF/Cagemax kan volgende week bij winst op ZVV SCR/’t Rijens Vat kampioen van de Topklasse worden. De Gorcumse zaalvoetballers maakten vrijdagavond zowel een 0-3 als een 2-5 achterstand goed en wonnen uiteindelijk met 7-6 van DZV Biggelaar. Al ging dat met horten en stoten.

De ploeg van coach Paul Janssen begon prima aan de wedstrijd een kreeg al snel een aantal kansen. Het verschil in de eerste helft was echter die in efficiency. De Gorcumers blonken vooral uit in het cadeau doen van doelpunten en het missen van kansen waardoor het op 0-3 achterstand kwam. Jamy Goemaat zorgde vervolgens met een vrije trap voor de 1-3, maar wederom een persoonlijke fout en een doelpunt van Mergim Shala zorgde voor de 2-4 ruststand.

Bij rust hamerde Janssen op alle fouten die gemaakt werden, maar dat bleek niet te helpen. Binnen acht seconden lag de bal alweer in het netje: 2-5. Van opgeven wilden de Gorcumers echter niets weten.

In een tijdsbestek van twee minuten zorgden Remie Schuurman, Sjors Hendriks en Mergim Shala voor de gelijkmaker en was alle hoop weer terug. Het mentale voordeel was in het vervolg voor Jogadores CF, maar de aanvallers stuitten steeds weer op de Bossche verdediging of keeper.

Bevrijding
De 5-6 voor de uitploeg kwam dan ook volledig onverwachts. Desondanks gingen de koppen van Jogadores CF niet hangen en ramde Goemaat wederom een vrije trap binnen.

De grote bevrijding kwam via Schuurman. Op typerende wijze wurmde hij zich door de verdediging en schoot de beslissende 7-6 binnen. Met die goal en dus de winst maakt Jogadores CF zich op voor het derde kampioenschap op rij. Dan moet er volgende week in de eigen Oosterbliek wel gewonnen worden van ZVV SCR/’t Rijens Vat.

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31