Frenkie de Jong dichtbij eredivisiedebuut
Frenkie de Jong dichtbij eredivisiedebuut regio-voetbal.nl

Frenkie de Jong dichtbij eredivisiedebuut

Nieuws 27 keer gelezen

ARKEL/TILBURG РDe in Arkel woonachtige Frenkie de Jong heeft weer een mooie stap gemaakt in zijn voetbalcarri̬re. Afgelopen week deelde Willem II-hoofdtrainer Jurgen Streppel de pas 17-jarige De Jong mee dat hij vanaf heden deel uitmaakt van de Tilburgse A-selectie.

“Ik trainde al een tijdje twee keer per week met het eerste elftal en mocht ik in de winterstop ook mee op trainingskamp naar Turkije. En nu mag ik dus alle dagen met de A-selectie trainen. Heel mooi”, aldus De Jong, die voorzichtig hoopt nog dit seizoen te kunnen debuteren op eredivisieniveau.

Beloften
Voor de bescheiden Havo-eindexamen-kandidaat is er meer veranderd.

“In plaats van voetballen op zaterdag met de A1 speel ik nu op maandagavond bij de Beloften. Ik heb al een aantal wedstrijden meegedaan, maar nu ben ik definitief overgeheveld naar Jong Willem II. Afgelopen week wonnen we met 2-1 van Jong Heerenveen, waarin onder andere spits Henk Veerman speelde. Er staan nog vijf wedstrijden op het programma, waaronder tegen AZ en Almere City. In de competitie hebben we al twee keer tegen Feyenoord gespeeld. Jari Schuurman uit Gorinchem zal ik dus niet tegenkomen.”

Frenkie de Jong speelt centraal of links op het middenveld. “Ik hoop deze lijn vol te houden. Als ik slaag voor mijn Havo-diploma, ga ik mij volledig focussen op het voetballen. We trainen fulltime, waardoor er overdag geen tijd is voor het volgen van een studie.”

Oranje <18
Komende maandag staat er geen wedstrijd op het programma, maar mag de middenvelder zich melden in Noordwijk. “Ik ben geselecteerd voor Oranje onder 18 jaar. We oefenen tegen Bulgarije en Noord-Ierland.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden