Bas Vos wil met DSC naar tweede klasse
Bas Vos wil met DSC naar tweede klasse regio-voetbal.nl

Bas Vos wil met DSC naar tweede klasse

Nieuws 86 keer gelezen

KERKDIEL - Bas Vos wil met DSC naar de tweede klasse. Lukt dat niet, dan zou hij bezig kunnen zijn aan zijn laatste seizoen bij de Kerkdrielenaren.

DSC is terug in de top van de derde klasse C. De wederopstanding van de voor de winterstop kwakkelende ploeg komt deels op het conto van het Kerkdrielse talent Bas Vos die terug is van een zware blessure. De 23-jarige schaduwspits prikte afgelopen zondag de eerste van vier doelpunten tegen de touwen uit bij Zwaluw VFC (0-4). Door de winst steeg DSC naar de vierde plek in 3C. 

De bij de jeugd van FC Den Bosch opgeleide Vos is erop gebrand om dit seizoen met DSC te promoveren. Vos speelt voor het vijfde achtereenvolgende seizoen bij de Kerkdrielse club.

“Ik heb vier goede seizoenen gehad, maar telkens eindigden we als derde of vierde. Inmiddels hebben we teveel achterstand op koploper Emplina om nog kampioensaspiraties te koesteren, maar als we derde worden, kunnen we via de nacompetitie promoveren. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze ploeg de tweede klasse gaan halen.”

Wennen aan elkaar
Deze voetbaljaargang was pas twee weken oud toen Vos op de training hard tegen de enkel werd geraakt. Onderzoek in het ziekenhuis wees een scheurtje in zijn enkel uit. Eerder dan zijn lichaam aankon, stond de ‘nummer 10’ alweer op het veld, waarna hij ver terugviel. Veel van de wedstrijden van voor de winterstop bekeek hij daarom vanaf de tribune. Volgens Vos hebben de voetballers van DSC maanden nodig gehad om naar elkaar toe te groeien.

“We hebben twee Polen gehad (de inmiddels vertrokken broers Piasecki, red.), in onze ploeg zit een Turk, een Marokkaan, iemand uit Heerewaarden en twee jongens uit Alem. Jongens die hoger hebben gespeeld hebben hun eigen maniertjes en nukken. Het heeft tijd gekost om aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen. De trainer John Laponder heeft hier een groot aandeel in gehad. Hij is een echte people manager die een groep bij elkaar kan brengen en iedereen een fijn gevoel kan geven. John heeft het idee erin gebracht om op dinsdag samen te trainen met het tweede elftal. Zo krijgt iedereen het gevoel dat hij erbij hoort.”

Interesse
Vos werd afgelopen seizoen door meerdere clubs begeerd, waaronder eersteklasser Roda Boys. Ook dit seizoen zullen de scouts van diverse clubs uit de hogere regionen van het amateurvoetbal zijn verrichtingen binnen de lijnen met belangstelling gadeslaan. 

“Je hoort inderdaad wel eens van interesse van andere verenigingen. Ik ben daar heel eerlijk over, en dat weten ze ook bij DSC: ik ben op zoek naar mijn plafond. Mijn vorige trainer Erik Meulendijk grapte wel eens: ‘Zelfs betaald voetbal is voor jou nog te laag’. John zegt dat ik niet bij een topklasser zou misstaan. Mijn hart ligt bij DSC, ik zou graag met DSC in de tweede klasse voetballen. Voor een tweedeklasser ga ik niet zomaar weg, hoewel het een duivels dilemma wordt als een tweedeklasser zich meldt en DSC er niet in slaagt om uit de derde klasse weg te komen. Vijf jaar achter elkaar derde klasse zou al met al wel frustrerend zijn.”

Stempel
Vos weet wat zijn verbeterpunt is: hij slaagt er niet altijd in om DSC in mindere wedstrijden over het dode punt heen te helpen. De manier waarop hij dat vorig jaar probeerde, werkte averechts. Tweemaal raakte hij met een geïrriteerde armzwaai een tegenstander, wat hem in totaal zeven wedstrijden schorsing opleverde.

“Ik moet meer mijn stempel op een wedstrijd drukken en ervoor zorgen dat een duel in ons voordeel kantelt. Ik kan me ergeren aan spelers van GVV of Buren die een constant een mannetje op je zetten of je schaduwen bij elke meter die je loopt.” 

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33