Nivo Sparta glimt weer van trots
Nivo Sparta glimt weer van trots regio-voetbal.nl

Nivo Sparta glimt weer van trots

Nieuws 32 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Nivo Sparta draait als een tierelier. Alle spelers krijgen het vertrouwen van trainer Theo van Geffen. Nieuwe spelers aantrekken lijkt verleden tijd.

Nivo Sparta gooit daarmee het roer om. De Zaltbommelse tweedeklasser investeert in de huidige selectie en trekt komende zomer - in tegenstelling tot de voorgaande seizoenen - slechts bij hoge uitzondering spelers van buiten aan.

 Trainer Theo van Geffen heeft tijdens individuele gesprekken in de winterstop zijn vertrouwen uitgesproken in alle 23 selectiespelers. Wel houdt de oefenmeester er rekening mee dat twee spelers Nivo Sparta de rug zullen toekeren. Vervanging voor dit tweetal moet in principe binnen de club worden opgevangen.

Geruchten
Geruchten die beweren dat Nivo Sparta trekt aan Roda Boys-keeper Jeffrey van der Loo zijn nergens op gebaseerd, stelt Van Geffen.

“Met Dennis Westerlaken hebben we een ervaren keeper in huis en met Lars Tertoolen en Thomas van Eijk beschikken we over twee talenten. Natuurlijk lopen er in de regio misschien wel betere keepers rond, maar het gras is bij naburige clubs altijd anderhalf keer groener. Dat geldt ook voor middenvelders en spitsen. Bij Nivo Sparta hebben we afgesproken dat we de spelers die we hebben door middel van opleiding beter willen maken.”

Nivo Sparta zit momenteel in een overwinningsroes zoals de club al jaren niet meer heeft meegemaakt. Na twee achtereenvolgende degradaties en jaren waarin de club op zijn tandvlees handhaving in de hoofdklasse bewerkstelligde, gloort er weer licht aan de horizon.

Al prikten de zonnestralen aan het begin van dit seizoen slechts moeizaam door de dikke mist. Eind oktober bevond de club zich opnieuw in de buurt van de degradatieplekken, maar sindsdien gaat het bergopwaarts.

Klinkende zeges
Na klinkende oefenzeges in de winterstop (onder meer 1-0 tegen Nieuw-Lekkerland, 8-1 tegen BMC en 1-3 uit bij de sterke derdeklasser Loosdrecht) heeft Nivo Sparta uit de twee competitiewedstrijden in 2015 de volle buit gepakt. Duidelijkheid richting de selectie is wat Van Geffen betreft het toverrecept.

“Bijvoorbeeld: slechts één keer trainen is niet spelen. Ik ben daarin heel consequent en daarom kijkt niemand ervan op wanneer Hendri Kant langs de zijlijn blijft. Ik vind: je krijgt anderhalf uur de eer om de kleuren van Nivo Sparta te verdedigen, dan moet je alles geven wat je in je mars hebt. Daarnaast leg ik consequent uit waarom ik voor bepaalde omzettingen kies. Bijvoorbeeld een nummer tien als Jeroen Sterrenburg een keer op de rechtsbackpositie, omdat je op die plek meer voetballend vermogen wilt hebben. Of Johnnie Noorthoek centraal in de aanval in plaats van links voorin, omdat de tegenstander een traag verdedigingsduo heeft. De technische staf neemt spelers hierin mee zodat ze de achterliggende gedachte begrijpen.”

Hecht team
Technish eindverantwoordelijke Ad Verwijs is in zijn nopjes met Van Geffen, wiens contract voor de kerst met twee jaar werd verlengd. “Theo heeft een hecht team van de spelersgroep gemaakt.” De Brabantse trainer herkent het compliment. “Vorige week hoorde ik van iemand langs de lijn een opmerking die ik misschien nóg mooier vind. Hij zei: ‘Trainer je hebt, drie à vier spelers individueel echt beter gemaakt.’ Dan sta ik echt te glimmen van trots.”

Hoe ver Nivo dit seizoen kan reiken? Van Geffen heeft nooit meegedaan in de euforie, ook niet afgelopen zomer toen club en supporters bezworen binnen een jaar terug te keren naar de eerste klasse. “We moeten nog steeds niks”, zegt Van Geffen die zijn ploeg terugziet op een stevige zevende plaats. “Maar nu we goed draaien hoor je mensen al zeggen: het zal toch niet waar zijn dat we in de tweede klasse toch hoge ogen gaan gooien?”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 8 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33