Goede samenwerking Powel en Arif kwestie van tijd
Goede samenwerking Powel en Arif kwestie van tijd regio-voetbal.nl

Goede samenwerking Powel en Arif kwestie van tijd

Nieuws 61 keer gelezen

WERKENDAM - Berry Powel moest zaterdag ingehouden lachen toen het veld van Ajax op het laatste moment werd afgelast. “Mijn schoonvader komt altijd kijken, maar kon de laatste weken een aantal keren niet. Die wedstrijden tegen Spakenburg en GVVV werden afgelast. Hij zei dan tegen mij: ‘dat heb je goed gedaan jongen’."

Zaterdag kon hij wegens een tripje naar Terschelling weer niet komen kijken. "‘Nu kun je niets meer regelen zeker, want het wordt redelijk weer en je speelt bij Ajax op kunstgras’ riep hij nog van te voren. Zaterdagavond kreeg ik al een berichtje van hem. ‘Bedankt dat je het weer hebt laten afgelasten’. Ik weet wel hoe het bij Ajax werkt. Op De Toekomst gaan alle jeugdteams, zelfs de A2 en B2, nog voor de amateurs van Ajax.”

Lachen
Powel vertrok snel van De Toekomst naar De Westmaat waar hij Spakenburg van Sparta Nijkerk zag verliezen. “Lachen daar. Bij rust stonden de Blauwen met 0-1 achter. Ik vertelde ze op de tribune dat wij in de rust al met 0-5 voor stonden tegen Nijkerk. Vonden ze niet leuk. Bij Spakenburg zitten ze niet goed in hun vel. Al twee wedstrijden niet gescoord en maar één punt. Tol heeft al vier wedstrijden geen doelpunt gemaakt.”

Dubbel volgepland

Powel ziet het programma in de topklasse nu volledig vollopen. “Ik had gehoopt, nu ik voor het eerst bij de amateurs speel, af en toe een weekeindje vrij te zijn. Maar zelfs met Pasen (SC Genemuiden en GVVV thuis, red.) zit het nu dubbel volgepland.” 

Daarnaast speelt Kozakken Boys nog in het KNVB-bekertoernooi en om de Omroep Brabant Cup. “Om die laatste cup geven wij niet zoveel meer sinds
de organisatie de hoofdprijs, een trainingskamp, volledig heeft uitgekleed.”

Goede herinneringen
De voorbereiding op HHC Hardenberg is begonnen. “Ik heb goede herinneringen aan de wedstrijd in Hardenberg: veel publiek, goede sfeer en 1-2 gewonnen. Daar werden wij periodekampioen. Het loopt niet echt goed bij HHC. Zij staan achtste. Het kan ermee te maken hebben dat het niet botert tussen trainer Marcel Groninger en de twee beste spelers, Hielke Penterman en Sargon Gouriye.”

Powel is zijn maatje Nasser El Khayati kwijt aan Burton Albion FC. “Het is nu even wennen met Arif, maar dat komt goed. Met Nasser liep het in het begin ook niet echt. Het heeft tijd nodig. Ik ben overigens erg gecharmeerd van Hermon Xavi. Wat een voetballer.”

(Bron: Topklasse-pagina in Het Kontakt Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden