Buijs witheet na afkeuring duel bij Ajax
Buijs witheet na afkeuring duel bij Ajax regio-voetbal.nl

Buijs witheet na afkeuring duel bij Ajax

Nieuws 25 keer gelezen

WERKENDAM - Danny Buijs zat zaterdag om kwart voor twee met zijn groep in kleedkamer acht van het overigens fraaie sportpark De Toekomst.

“Extra vroeg omdat ik in Amsterdam mijn volledige voorbereiding op dit duel wilde doen. Dat heeft te maken met het feit dat een aantal spelers niet naar Werkendam komt als wij in deze hoek van het land spelen.” 

Toen Buijs om tien over twee hoorde dat het duel alsnog werd afgekeurd, was hij furieus. “Amateurisme ten top. Dit is toch ondenkbaar op topklassenniveau. Hoe kan een kunstgrasveld na een paar buitjes worden afgekeurd.”

Weg voorbereiding. Buijs had net uitgelegd dat Basoski en Hammouti zouden spelen voor Tecleab en Jongeneel. Geen Hermon ‘Xavi’ Tecleab dus dit keer. Buijs: 

“Hij is niet schuldig aan de nederlaag van vorige week tegen Rijnsburgse Boys. Hermon had de pech dat hij net nu in een team stapte waarvan acht spelers hun niveau niet haalden. Wij hebben met Hermon gesproken en hij geeft aan erg te moeten wennen en dat is begrijpelijk. Hij heeft de voorkeur voor een andere positie. Hij wil centraal op het middenveld spelen en moet zich maar gaan bewijzen.”

Buijs heeft natuurlijk ook gelezen dat Hermon Xavi Kozakken Boys als een opstapje naar een full prof avontuur ziet. "Daar heb ik geen moeite mee,
maar ik heb hem wel het advies meegegeven om vanaf nu elke training en wedstrijd zijn voeten te laten spreken.”

Buijs vervolgt: “Iedereen mag van mij alles roepen maar je moet het wel laten zien. Dat geldt voor mij en dat geldt ook voor spelers.”

Woest
Buijs trok woest de vellen papier van de wand en had het helemaal gehad met dit Ajax dat zijn middag verpestte. Op het laatste moment koos hij ervoor om de wedstrijd Spakenburg- Sparta Nijkerk te gaan bekijken. Voor de supportersvereniging werd het zaterdag niet meer dan een busreis naar Abcoude vice versa. 

‘Supportersbaas’ Gerard Sas: “Op tien kilometer van het Ajax-complex kreeg ik een appje van materiaalverzorger Gerrit van Driel met de mededeling dat de
scheidsrechter de wedstrijd had afgekeurd. Jammer, maar het is nu eenmaal niet anders. Onze supporters baalden aanvankelijk verschrikkelijk. Vanuit de bus klonk meteen al dat Ajax het waarschijnlijk niet aandurfde om tegen hun ‘boys’ te spelen. Jammer ook voor een reportageploeg van Radio AFM, die het zich de dag
ook anders had voorgesteld.” 

Voor Kozakken Boys is een dergelijke situatie niet nieuw. Sas: "Wij zijn een aantal jaren geleden in één seizoen twee keer voor niets naar Volendam gereden en daar meteen omgekeerd.”

(Bron: Topklasse-pagina in Het Kontakt Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden