Avonturier Rutger van der Kleij heeft zijn draai gevonden bij LRC Leerdam
Avonturier Rutger van der Kleij heeft zijn draai gevonden bij LRC Leerdam regio-voetbal.nl

Avonturier Rutger van der Kleij heeft zijn draai gevonden bij LRC Leerdam

Nieuws 61 keer gelezen

LEERDAM - Rutger van der Kleij - hij is ook volgend seizoen op Bruinsdeel te bewonderen - behoort tot de sterkhouders van LRC Leerdam. De centrale verdediger stuurt van achteruit en is bij spelhervattingen meestal voorin te vinden omdat hij door zijn goede timing ook aanvallend kopsterk is. Van der Kleij is blij dat de voetbalcompetitie zijn normale ritme hervindt.

“De winterstop is lastig voor iedereen. Je moet je voorbereiden op de tweede competitiehelft, maar dat is moeilijk omdat de velden vaak onbespeelbaar zijn. Bij LRC Leerdam wringt men zich in allerlei bochten om in beweging te blijven. Daar heb ik veel waardering voor. Naar mijn gevoel zijn wij er wel goed uitgekomen. Goede oefenwedstrijden gespeeld. Voor het eerst gewonnen bij Almkerk en zaterdag natuurlijk die ontsnapping bij Roda’46.”

Mooie ervaring
De geboren Barendrechter begon in de topamateurs van Barendrecht als voetballer. Omdat zijn vader trainer bij de lokale volleybalclub Spirit was, kreeg hij ook deze sport onder de knie. De keuze tussen volleybal en voetbal was uiteindelijk niet lastig. “Ik vond dat ik beter kon voetballen, dus heb ik daarvoor gekozen."

De 26-jarige Van der Kleij speelde bij de jeugd van Barendrecht achterin samen met Stanley Husen. Van der Kleij vertrok naar Willem II en speelde daar een seizoen in de A1. “Dat is het niet geworden. Maar een mooie ervaring. Ik woonde en studeerde in Tilburg. Bij Willem II vonden ze mij niet goed genoeg.”

Hij maakte de overstap naar de beloften van RBC in Roosendaal, maar raakte al snel zwaar geblesseerd. “Ik was er een half jaar uit en kwam er uiteindelijk ook niet aan de bak.”

Kampioen
Van der Kleij koos voor een terugkeer naar Barendrecht, waar inmiddels Jack van de Berg als trainer aan het roer stond. Het zat Van der Kleij niet mee. De relatie met Van de Berg was nooit goed en hij kwam in het tweede elftal terecht. Het werd daarna zondaghoofdklasser Papendrecht, waar Richard Middelkoop trainer was. “Dat was een prima tijd, maar het zat mij opnieuw niet mee, want Papendrecht besloot de zondagtak op te heffen en op zaterdag door te gaan.”

Via Matthijs van Gessel kwam Van der Kleij op Bruinsdeel terecht. Een jaar later werd hij herenigd met Mark Vosselman, waarmee hij eerder ook bij Papendrecht samenspeelde. Met LRC Leerdam werden ze twee keer bijna kampioen. “In dit seizoen willen wij echt de stap gaan maken, hoewel wij nu verder achter staan dan in de twee vorige jaren.”

Samen met zijn vriendin maakte Van der Kleij een uitstapje van een half jaar naar Nieuw- Zeeland, Thailand, Laos en Vietnam. Van der Kleij - hij is docent op een school in Dordrecht en in Amersfoort - verhuist binnenkort naar Buren. “Dat geeft wat meer lucht wat reistijd betreft en bovendien is Buren niet ver van Leerdam.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden