Perry Blokland: 'Ik zal het moeten accepteren...'
Perry Blokland: 'Ik zal het moeten accepteren...' regio-voetbal.nl

Perry Blokland: 'Ik zal het moeten accepteren...'

Nieuws 33 keer gelezen

NOORDELOOS - SV Noordeloos-trainer Perry Blokland is verrast over het niet verlengen van zijn contract. “Ik baal enorm. De echte reden weet ik niet."

De bijna 52-jarige trainer ziet veel potentie in zijn jonge spelersgroep. "We gaan ook steeds beter draaien. Natuurlijk besef ik dat Noordeloos te klein is om bovenin de vierde klasse te spelen, maar de huidige positie in de middenmoot (SV Noordeloos staat na de ruime 7-3 overwinning op Dilettant afgelopen zaterdag op een keurige achtste plaats – TS) is niet eens geflatteerd.”

Vaag
Blokland zucht. “De besluitvorming vind ik vaag, maar ik zal het moeten accepteren. Het bestuur heeft beslist dat ze niet met mij door willen, het zij zo. Je verlies moet je soms aanvaarden, dat is ook sport. Ik ben dan ook absoluut niet zielig, we gaan gewoon door waar we mee bezig zijn en sluiten het seizoen zo goed mogelijk af. Om te beginnen aanstaande zaterdag tegen Linschoten.”

Veel verder wil de Noordelozer niet kijken. “Ik heb nu even geen zin om over mijn toekomst na te denken. Eerst alles op een rijtje zetten en dan zien we wel. Maar om eind februari nog een nieuwe club te vinden, is in mijn ogen uitgesloten.”

Moeilijke beslissing
Zijn voorzitter Gijs Moerings reageert begripvol. “Het lijkt verrassend, maar eerlijk gezegd is er niet heel veel over te vertellen. Het bestuur heeft het besluit genomen om het contract niet te verlengen. Overigens was dat best een moeilijke beslissing. Want niets ten nadele van Perry, hij is een prima kerel, een goede trainer en ook nog een man van de club. En dat maakt het allemaal nog lastiger.”

“De trainingsopkomst was goed en de resultaten vallen niet tegen. Verder is er ook geen ruzie tussen de trainer en het bestuur. Maar wij denken dit zo te moeten doen. Ik weet niet of we de goede beslissing hebben genomen, dat weet je pas achteraf. De meeste voetbalverenigingen beslissen al in oktober, na vier tot zes wedstrijden, of het contract met de huidige oefenmeester wordt verlengd of niet. Om vervolgens tijdens de nieuwjaarsreceptie de nieuwe trainer te kunnen presenteren. Daar heb ik persoonlijk veel moeite mee. Je bent dan nog niet eens op de helft van de competitie, want in feite zijn we dat nu pas. Kennelijk wordt onze beslissing nu gezien als heel laat.”

Minder aandacht
De Noordelose preses beseft wel dat het voor de trainer in kwestie niet mee zal vallen nog een nieuwe werkgever te vinden. “Ik wil mij er niet achter verschuilen, maar door de verzelfstandiging van de Giessenlandse voetbalverenigingen heb ik iets minder aandacht gehad voor andere voetbalzaken. Wij wensen Perry alle goeds en gunnen hem zeker een nieuwe uitdaging. We hopen dat hij die ook snel zal vinden. We hebben daar trouwens alle vertrouwen in. Net zoals we vertrouwen hebben dat het seizoen goed wordt afgerond.”

Theo Sprong

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden