Hermon Xavi (DSTEritrea) naar Willem II
Hermon Xavi (DSTEritrea) naar Willem II regio-voetbal.nl

Hermon Xavi (DSTEritrea) naar Willem II

Nieuws 22 keer gelezen

GORINCHEM - Sterspeler Hermon Xavi van Dutch Soccer Team Eritrea vertrekt op korte termijn naar de Tilburgse eredivisionist Willem II, zo is de verwachting. De 'transfer' is echter nog altijd niet goedgekeurd door de KNVB.

De toekomst van DST Eritrea is nog altijd niet duidelijk. Diverse opties worden momenteel bestudeerd. Ook twee Gorinchemse clubs, waaronder SVW, hebben zich inmiddels gemeld. Hierover is bij de streepjes veel -bestuurlijke- onrust ontstaan. Een definitief besluit zal waarschijnlijk begin februari genomen worden.

Combinatiespel
Ondanks de onrustige (transfer)periode waarin het team zich momenteel bevindt, speelde DST Eritrea zich dinsdagavond tegen TSC Oosterhout naar een vrij eenvoudige overwinning. Het fraaie combinatiespel deed denken aan het spel uit de beginperiode van vorig jaar.

TSC-trainer Johan Gabriels, voormalig trainer van Unitas, wond er geen doekjes om: "Wat een geweldig team zeg, dit Eritrea".

Het was bij vlagen inderdaad geweldig wat DSTEritrea liet zien. De ene na de andere mooie combinatie volgde elkaar in snel tempo op. Met name in de eerste helft was DSTEritrea zeer goed op dreef.

De snelle achterstand, opgelopen in de tweede minuut, werd binnen een aantal tellen weer teniet gedaan door Charles, die een uitstekende voorzet van de ongrijpbare Madani binnen kopte. Ondanks het grote veldoverwicht van DSTEritrea duurde het pas tot in de 40e minuut alvorens Amman zijn goaltje meepikte.

In de 2e helft nam DSTEritrea, met de prima ingevallen B-junior Maxwell, gas terug en dat zorgde ervoor dat TSC in de wedstrijd kon blijven. Tot de 80e minuut, toen Amman het missen van kansen welletjes vond en de 1-3 eindstand op het scorebord liet noteren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33