Albert van Zandwijk: 'Vuren zit in mijn genen'
Albert van Zandwijk: 'Vuren zit in mijn genen' regio-voetbal.nl

Albert van Zandwijk: 'Vuren zit in mijn genen'

Nieuws 214 keer gelezen

VUREN - Selectiespeler Albert van Zandwijk is met ingang van volgend seizoen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Vuren. Hij volgt bij de zaterdagvierdeklasser de vertrekkende Sander van Steenis op.

Met Albert van Zandwijk kiest het bestuur van Vuren voor een trainer die het klappen van de zweep binnen de club kent. Hij speelde bijna zijn hele jeugd bij de club, waarna hij twee jaar in de A-junioren van FC Utrecht voetbalde. Na enkele jaren bij Roda Boys/Bommelerwaard en GJS keerde hij terug in Vuren.

Als trainer had Van Zandwijk de B-junioren van Vuren al onder zijn hoede en stond daarmee mede aan de basis van de ontwikkeling van diverse jeugdspelers die nu voor de Vurense hoofdmacht uitkomen. Momenteel is Van Zandwijk naast selectiespeler actief als coach van Vuren <23.

Eer
Van Zandwijk vindt het zelf niet alleen een mooie kans om als beginnend trainer het eerste elftal van Vuren onder zijn hoede te hebben. “Deze club zit in mijn genen. Ik vind het hier heel prettig. Het is een eer dat ik hier trainer mag worden.”

Dat Van Zandwijk trainer zou worden bij de vierdeklasser zat er al een beetje aan te komen. “Vorig jaar speelde het ook al. Toen koos de club mede door de bestuurswissel voor rust en verlengde met Van Steenis. Nu konden ze ook weer een andere keuze maken. Er waren best wel wat sollicitanten. Ze zijn echter niet voor een veilige keuze gegaan door iemand van buiten te halen, maar hebben mij de kans gegund.”  

Mooie mix
Van Zandwijk krijgt in Vuren een vrij jonge selectie onder zijn hoede. “Ik kan goed met jonge mensen overweg. Daar verdien ik mijn brood mee”, aldus de docent exacte vakken op de Gorinchemse VMBO-school Gilde. “Met senioren heb ik als trainer nog geen ervaring. We hebben echter een mooie mix van jong talent en ervaren jongens.”  

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 30 minuten geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 33 minuten geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 7 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 9 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding gisteren
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar gisteren