Luiten: 'Teamspirit was dit toernooi onze kracht'
Luiten: 'Teamspirit was dit toernooi onze kracht' regio-voetbal.nl

Luiten: 'Teamspirit was dit toernooi onze kracht'

Nieuws 36 keer gelezen

GORINCHEM – LRC pakte na een spectaculaire slotfase in de finale tegen GJS de Champions Cup. Dankzij twee treffers van Dylan Verschoor stonden de Leerdammers lang op een 2-1 voorsprong. Na de late 2-2 maakte Rogier Gerritsen in de laatste seconde de winnende treffer: 3-2.

LRC-aanvoerder Guido Luiten vond de toernooizege dik verdiend. “In de poulefase kwamen we tegen Unitas terug van een 2-0 achterstand. Daarna hebben we SVW verslagen. Dat waren de twee topfavorieten. Hardinxveld had tot de halve finale alles gewonnen en twintig doelpunten gemaakt. Ook tegen hen kwamen we sterk terug van een 4-0 achterstand. Als je het hele toernooi bekijkt, zijn wij de verdiende winnaar.”

Voor Luiten was het duidelijk waarom LRC de beker won. “De teamspirit was dit toernooi onze kracht. Daardoor hebben we ontzettend veel veerkracht kunnen tonen. Niet alleen tegen Unitas, SVW en Hardinxveld, maar ook in de finale. Na de late 2-2 konden we toch nog in de laatste seconde het winnende doelpunt maken. Fantastisch.”

Grote man
Dylan Verschoor was met twee doelpunten en een assist de grote man in de finale. In de halve finale had hij ook al de golden goal gemaakt. “Dit is erg lekker. Ik zei vooraf dat ik niet zenuwachtig was, maar toen ik eenmaal in die zaal stond, was er echt wel spanning.”

Vooraf was LRC favoriet, maar makkelijk had de ploeg het niet tegen de jonkies van GJS. “Doordat zij Unitas uitschakelden in de halve finale, konden we ze niet meer onderschatten. We wisten dat het lastig zou worden”, zei Verschoor, die met de B-junioren van Kozakken Boys één keer eerder deelnam aan het toernooi. Ook toen pakte hij de toernooiwinst. “Dat is best wel bijzonder, natuurlijk. Twee keer meedoen en twee keer winnen.”

Onzorgvuldig
LRC-coach André Zondag deed als speler van Unitas drie keer een gooi naar de titel, maar die pogingen mislukten. Bij zijn debuut als coach was het direct raak. “En dat is erg leuk, maar de credits gaan naar de spelers. Ik heb alleen af en toe wat gezegd en ze een beetje begeleid.”

Waar Zondag in de halve finale bij een 4-0 achterstand alle vertrouwen hield in een goede afloop, twijfelde hij ook in de finale niet dat zijn ploeg zou winnen. “Ook na de late 2-2 had ik het geloof dat we de verlenging zouden winnen. Gelukkig kwam dat doelpunt al eerder.”

Erg goed speelde LRC overigens niet, vond Zondag. “Dit was in balbezit misschien wel onze slechtste wedstrijd van het toernooi. We hielden GJS na de 2-1 te lang in leven door veel te onzorgvuldig te spelen. GJS zakte in en gaf geen krimp. We kwamen er moeilijk doorheen. Die jonge gasten kunnen blijven gaan.”

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33