Unitas-doelman Joost Verberk: 'We riepen het over onszelf af'
Unitas-doelman Joost Verberk: 'We riepen het over onszelf af' regio-voetbal.nl

Unitas-doelman Joost Verberk: 'We riepen het over onszelf af'

Nieuws 44 keer gelezen

GORINCHEM - "Dit is een drama", zei Unitas-doelman Joost Verberk over de onverwachte nederlaag tegen GJS. En Christiaan Perrier kort maar krachtig: "Arrogantie."

"Toen het 2-0 was, dachten wij in eerste instantie de schade te beperken. Maar Unitas zakte terug en op een gegeven moment leefde bij ons het gevoel dat we weleens voor een stunt zouden kunnen zorgen", genoot de jonge GJS-topscorer Quincy Bartens na.

Bartens kreeg gelijk. "Het publiek ging achter ons staan en wij kregen hoop. Zeker toen die 1-2 viel."  GJS kwam op gelijke hoogte en in de sudden death kreeg Bartens de ultieme kans op zijn ploeg naar de finale te schieten. "Ik twijfelde, of vol op de wreef of met een puntertje. Ik besloot tot het laatste en de bal ging er keihard in. Eerst deze overwinning laten bezinken en dan morgen de finale."

Boetekleed
Een deur verder viel er minder te lachen. "Dit is een drama", baalde Unitas-keeper Joost Verberk. "We riepen het zelf over ons af. Na de vroege 2-0 hadden we moeten uitlopen naar een grotere marge. We hadden ze kapot moeten spelen, maar we verlaagden het tempo en gingen dingen doen, die we niet moesten doen."

Verberk trok zelf ook het boetekleed aan. "Die 2-1 had ik van zijn hoofd moeten plukken, dat reken ik mijzelf aan. Typerend voor de ploeg vanavond. Onbewust hebben we dit jonge en gehavende GJS toch onderschat. Ook wij hadden een 100% penalty moeten krijgen, maar grotendeels ligt het aan onszelf."

"Arrogantie", verklaarde Christiaan Perrier de onverwachte nederlaag tegen stadgenoot GJS. "Bij de 2-0 voorsprong hadden we ze helemaal klem. Ik noem het geen onderschatting, want die twee eerste goals gingen er zo makkelijk in. Daarna hadden we zakelijk moeten spelen en dat deden we niet. Alle complimenten voor GJS, ze straften onze fouten goed af."

Unitas-doelman Joost Verberk: 'We riepen het over onszelf af'
Unitas-doelman Joost Verberk: 'We riepen het over onszelf af'
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 3 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 21 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 21 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33