Peter van Buren: 'Ik ga niet naar DCV'
Peter van Buren: 'Ik ga niet naar DCV' regio-voetbal.nl

Peter van Buren: 'Ik ga niet naar DCV'

Nieuws 225 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Peter van Buren stopt na dit seizoen als trainer van Dilettant. De Krimpenaar en het bestuur zijn van mening dat een derde seizoen niet wenselijk is. Wel wil Van Buren in de tweede helft van dit seizoen alle krachten bundelen voor een redelijke klassering.

De gedreven trainer heeft een turbulente periode aan de Tiendweg achter de rug. In het eerste seizoen kozen de leden van Dilettant bij nader inzien voor de overstap naar het zaterdagvoetbal. Daarop volgde ook nog eens een leegloop van spelers. Zo vertrokken Tim van Diejie, Patrick Groen en René Gerlach naar 'buur' DCV.

Andere spelers stopten of stapten over naar De Zwerver in Kinderdijk, waar de broers Van den Adel zich reeds hadden aangemeld. Van Buren moest met een vrijwel nieuwe selectie er het beste van zien te maken in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Dat gaat met een smalle groep met vallen en opstaan. ,,Met amper veertien spelers is het wekelijks puzzelen om een representatief elftal de wei in te sturen.”

Geen terugkeer
Na twee 'tropenjaren' acht Van Buren, die eerder werkzaam was bij VDL uit Maassluis en Stolwijk, de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. ,,En dat wordt niet DCV”, meldt hij. ,,Iedereen zeurt aan m'n kop, maar een terugkeer naar het Waalplantsoen lijkt me niet de juiste stap voor een oud-speler en trainer van deze club. Ik vraag me ook hardop af of iedereen bij DCV wel op mij zit te wachten."

"Ik heb nu twee sollicitaties lopen bij andere verenigingen. Bewust heb ik gekozen voor clubs waar ik een andere situatie zou aantreffen dan bij een kleine dorpsclub. Geen kwaad woord over Stolwijk en Dilettant, maar het lijkt mij heerlijk om eens bij een vereniging werkzaam te zijn, waar je kan beschikken over een brede selectie en keuzes kan maken. Die luxe heb ik mij feitelijk bij deze verenigingen in twee dorpen in de Krimpenerwaard nooit echt kunnen veroorloven. Dat is overigens geen klacht, maar een constatering.”

Spoeling
Van Buren is een voetbaldier, maar hij weet ook dat de spoeling dun is. Diverse collega's met een stevige reputatie zitten thuis werkloos op de bank. ,,Ik wil graag verder als trainer, maar als het niets oplevert kan ik me volledig richten op m'n nieuwe begrafenisonderneming, waarvan ik mede-eigenaar ben.”

Richard Mank
Het bestuur van Dilettant is inmiddels in de slag met twee potentiële opvolgers. De naam van Richard Mank zoemt rond in Krimpen aan de Lek. De oud-trainer van Dilettant is bezig aan zijn laatste seizoen bij Slikkerveer en is tussentijds de wacht aangezegd bij De Zwerver. Mank woont in Krimpen aan de Lek op loopafstand van de vierdeklasser. Hij had de rood-witten tussen 2008 en 2010 onder zijn hoede.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33