Bekeravontuur Unitas voorbij
Bekeravontuur Unitas voorbij regio-voetbal.nl

Nieuws 36 keer gelezen

GORINCHEM - Unitas-zondag kan zich volledig op de competitie focussen nu het bekeravontuur voorbij is. De Gorinchemse ploeg verloor zondagmiddag met 3-1 van Helvoirt.

Er is een dosis strijdlust nodig en de wil om te winnen. Die was er ook wel, maar toen stond het al 1-0 voor Helvoirt.

Na 5 minuten lag de bal in het netje na een snelle aanval van de linkerzijde van Helvoirt. Een strakke bal naar de rechtsbuiten, die vogelvrij stond en die kon de spits een niet te missen voorzetje geven. Spits Menno van Hattum zei 'bedankt'. De Unitassers volgden de bal, maar vergaten de tegenstander en het leed was geschied.

Zoals bijna elke zondag pakte Unitas ook nu weer het initiatief, had veelvuldig balbezit en een paar aardige mogelijkheden. Denzel Libretto, Corné van Horik, Elroy Boonstoppel en Dico de Jong probeerden het met afstandschoten, maar de keeper pareerde deze vakkundig.

De enige mogelijkheid voor Helvoirt nog in deze helft kwam uit een vrije trap, maar hier was aanvoerder Ruud Verberk de baas.

Risico
In de tweede helft startte Unitas net als in de eerste en zat de 2-0 er in de 49e minuut in. Bij de tweede paal tikte Rico de Laat de bal in het doel.

Vier minuten later scoorde Corné van Horik de 2-1 na een door Dico de Jong snel genomen vrije trap, die Elroy Boonstoppel wegstuurde en die bediende Corné op maat.

Unitas ging steeds meer risico nemen en dat leverde wat hachelijke situaties op voor de Helvoirt goal. Aan de andere kant had Unitas steeds het beentje op de goede plaats anders had het uit een counter zomaar 3-1 kunnen worden

Twee enorme kopkansen van Unitas, Davey Mehl en Dico de Jong, werden helaas niet omgedoopt tot goals en… als je zelf niet scoort… In minuut 90 schoot Luke van de Bruggen via de muur raak en was de eindstand geboren.

Nu moet het van de competitie komen. Werk aan de winkel voor Ries Fok en zijn selectie.

Opstelling Unitas: Ruud Verberk ©, Adem Kahraman (Christiaan Perrier), Leroy Verkerk (Davey Mehl), Robbin Tamming, Yoesef Pyla, Elroy Boonstoppel, Dico de Jong, Sam Versluis, Corné van Horik, Hicham Fahrou (Tim Saaman), Denzel Libretto.

(verslag: GVV Unitas)